Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat lista nominală a cadrelor didactice și didactice auxiliare care au solicitat gradație de merit pentru anii școlari 2024-2029. Au fost înregistrate 393 de solicitări și, excluzând municipiul, rămân 129.
Peste 120 de cadre didactice și didactice auxiliare din județul Iași, exceptând municipiul, au solicitat gradație de merit
ISJ Iași a publicat lista nominală a cadrelor didactice și didactice auxiliare care au solicitat gradație de merit pentru anii școlari 2024-2029. 264 de cereri sunt ale profesorilor din municipiul Iași, iar 129 sunt din județ. Cele mai multe solicitări sunt pentru postul de profesor învățământ primar, respectiv 74.
Astăzi, 14 iunie 2024, pot fi depuse contestațiile privind punctajul acordat și stabilirea numărului gradațiilor de merit ce pot fi redistribuite. În perioada 17-28 iunie 2024, are loc soluționarea contestațiilor de comisia de contestații, validarea rezultatelor finale ale concursului de Consiliul de Administrație al inspectoratului școlar și afișarea acestora la avizierul și pe site-ul instituției, respectiv la sediul și pe site-ul Ministerului Educației, în cazul Palatului Național al Copiilor.
În data de 4 iulie 2024, va fi înaintată lista cu personalul didactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat, precum și a listelor cu personalul didactic civil din unități militare de învățământ preuniversitar, validat, în vederea acordării gradației de merit. Până pe 9 august, va fi emis ordinul ministrului Educației, pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învățământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradație de merit.
Gradația de merit se va atribui, începând cu data de 1 septembrie 2024, pe o perioadă de cinci ani
Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de gradație de merit, acordată prin concurs. Această gradație se acordă pentru 16 la sută din posturile didactice existente la nivel județean de învățământ preuniversitar și reprezintă 25 la sută din salariul de bază. Gradația de merit se atribuie pe o perioadă de cinci ani, începând cu data de 1 septembrie 2024, iar personalul didactic din învățământ ce deține o astfel de gradație de merit care încetează de drept la 31 august 2024 poate participa la un nou concurs.
Gradația de merit este acordată de inspectoratul școlar, după evaluarea activității candidaților înscriși, ce este inclusă în fișa de (auto)evaluare și susținută prin documente doveditoare, din perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2023.
Lista nominală a cadrelor didactice și didactice auxiliare care au solicitat gradație de merit pentru anii școlari 2024-2029 poate fi vizualizată AICI.
Numai cei care sunt oamenii directorului au gradații de merit. O profesoară de sport nu vine la ore dar are gradație de merit pentru că pupă în c.r directoarea. ISJ este o clică politică care numai performanță în educație nu dorește să se facă.
Bineintele ca merita toti gradatii de merit. Profesorii au depus un efort deosebit, in urma caruia procentul de elevi care au luat note sub 5 la simularea pentru evaluarea nationala, in mediul rural, a ajuns la „onorabila” cifra de 81%. Cu o asemenea performanta, ma mir ca nu le este rusine sa mai indrazneasca sa ceara gradatii de merit. Prin definitie, aceste gradatii le sunt acordate celor merituosi, nu la toti analfabatii functionali care au prin posturi de profesori in mediul rural, si care au reusit „performanta” ca 2 din 10 elevi sa reuseasca sa ia note peste 5. Bravo, doamnelor si domnilor profesori ! Este loc de mai bine . Mai aveti un pic de efort de depus si ajungeti la performanta de nivel mondial incat NICI UNUL din elevii vostri nu va fi in stare sa ia nota 5 la evaluare !!!!