Prima pagină » Local » Peste 11 mii de pensionari primesc tichete sociale valorice de la Primăria Iași. Fiecare persoană va lua câte 100 de lei pentru masa de Crăciun
Peste 11 mii de pensionari primesc tichete sociale valorice de la Primăria Iași. Fiecare persoană va lua câte 100 de lei pentru masa de Crăciun

Peste 11 mii de pensionari primesc tichete sociale valorice de la Primăria Iași. Fiecare persoană va lua câte 100 de lei pentru masa de Crăciun

16 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Pensionarii din municipiu vor beneficia de tichete sociale de la Primăria Iași pentru Sărbătorile de iarnă. Valoarea tichetelor este de 100 de lei, acestea fiind deja distribuite la centrele de cartier și la Direcția de Asistență Socială din municipiu. Tichetele vor fi distribuite pe mai multe zone și vor putea fi ridicate și în cursul anului următor

Primăria Iași a trecut la distribuirea tichetelor sociale pentru pensionarii din municipiu. Peste 11 mii de persoane vor beneficia de aceste tichete sociale valorice pentru sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou. Tichetele respective pot fi însă distribuite și după Anul Nou, pensionarii urmând a le ridica până în martie 2022. Valoarea unui astfel de tichet este de 10 lei, un beneficiar urmând a primi 10 astfel de bonuri de la Primăria Iași. Municipalitatea desfășoară o campanie similară pentru sprijinirea persoanelor vârstnice din Iași și în perioada Sărbătorilor Pascale.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii tichetelor sociale

Primăria Iași va aloca câte 100 de lei pentru pensionarii din municipiu care se încadrează în cerințele impuse de municipalitate.

„Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă din acest an, pensionarii ieșeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea, ajunsă la ediția a XVII-a, este organizată de Primăria municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială. Beneficiarii campaniei sunt 11.587 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv. Vorbim de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare”, au transmis reprezentanții de la Primăria Iași.

Autoritatea locală distribuie tichete sociale și altor categorii de persoane în Iași.

De unde și în ce perioadă se eliberează tichetele sociale

Beneficiarii acestor tichete sociale de la Primăria Iași și care au domiciliul în zona Copou își pot ridica tichetele de la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din strada Codrescu, nr. 6. Tichetele pot a fi ridicate între 13 și 22 decembrie 2021 pentru pensionarii care vor dori să își cumpere alimente până la Sărbătorile de iarnă.

„Pentru a primi astfel de tichete valorice, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2021. Tichetele valorice vor fi distribuite în perioada 13 decembrie 2021 – 12 martie 2022, în mai multe locuri din oraș, în intervalul orar 8:30 – 15:30”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Tichete sociale, la centrele de cartier din municipiul Iași

Pensionarii cu domiciliul în zonele Centru-Gară își vor putea ridica tichetele de la Cantina de Ajutor Social din strada Sf. Andrei, nr. 70. Beneficiarii cu domiciliul în zonele Podu Roș-Bularga pot ridica tichetele de la sediul Direcției de Asistență Socială din Șoseaua Națională, nr. 43.

De asemenea, pensionarii cu domiciliul în zonele Nicolina I și Nicolina II pot ridica tichetele sociale de la Primăria Iași la Centrul de Cartier Nicolina, din strada Petre Țuțea, nr. 2. Totodată, beneficiarii cu domiciliul în zona Păcurari își pot ridica tichetele sociale de la Centrul de Cartier din Șoseaua Păcurari, nr. 34. Cei din zona Tătărași-Metalurgie și Tudor Vladimirescu își pot ridica tichetele de la Centrul de Cartier din strada Vasile Lupu, nr. 82. Beneficiarii cu domiciliul în zonele Aleandru cel Bun-Dacia își pot lua tichetele de la Centrul de Cartier din strada Tabacului, nr. 1A. Și pensionarii cu domiciliul în zonele Bucium- Frumoasa pot ridica tichetele de la Centrul de Cartier din bulevardul Poitiers, nr. 20-22.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *