Prima pagină » Actualitate » Peste 1000 de oameni au murit din cauza inundațiilor din Pakistan – FOTO

Peste 1000 de oameni au murit din cauza inundațiilor din Pakistan – FOTO

29 aug. 2022, 11:18,
în Actualitate

Sute de oameni sunt blocați peste râul în valea Manoor din provincia Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan, după ce o inundație fulgerătoare a lovit regiunea vineri, distrugând cel puțin 10 poduri și zeci de clădiri. În total, sursele arată că peste 1000 de oameni au murit de la începutul inundațiilor.

Asta după ce în 2021, un cutremur din Pakistan a ucis zeci de persoane și a lăsat fără case alte câteva sute.

Mii de morți din cauza inundațiilor din Pakistan

Sute de oameni cer ajutor din cauza inundațiilor din Pakistan care a făcut, potrivit rapoartelor internaționale, mii de morți. Supraviețuitorii cer ajutor de bază însumând alimente, echipamente de prim ajutor dar și rechizite pentru școală:

„Avem nevoie de rechizite, avem nevoie de medicamente și vă rog să reconstruiți podul, am rămas fără nimic acum”. Acesta este conținutul unei note scrise de mână pe care sătenii unui sat din Pakistan.

Valea Manoor este situată în munții Kaghan – o destinație turistică renumită în Pakistan. Valea a fost lovită de o viitură torenţială care a ucis cel puţin 15 persoane, inclusiv femei şi copii. Inundațiile fulgerătoare au măturat singurul pod de beton care leagă valea pitorească de orașul principal. De atunci, toate satele de pe celălalt mal al râului au fost tăiate, iar locuitorii așteaptă ajutor. În Manoor, două poduri s-au prăbușit complet și a fost ridicată o trecere temporară de lemn.

„Casa mea și copiii mei sunt de cealaltă parte a râului. Aștept aici de două zile, gândindu-mă că ar putea veni guvernul să repare podul. Dar autoritățile ne spun că ar trebui să începem să ne plimbăm pe cealaltă parte. muntele să ajungă la casele noastre. Dar asta este o drumeție de opt până la 10 ore. Sunt o bătrână. Cum pot merge atât de mult?”

Schimbările climatice sunt de vină pentru inundațiile din Pakistan

În timp ce guvernul dă vina pe schimbările climatice pentru inundații, comunitățile critică autoritățile guvernamentale și locale pentru că le-au permis constructorilor să construiască hoteluri pe malul râului.

„Aceste hoteluri și piețe au blocat căile navigabile naturale, așa că asistăm la pierderi mult mai mari din cauza inundațiilor care ar fi putut fi evitate cu ușurință”, spune un alt rezident din piața principală din Kaghan.

Multe hoteluri sunt construite pe malurile râului Kunhar din Kaghan și văile adiacente. Inundațiile au distrus unele dintre ele, împreună cu o secție de poliție și o școală religioasă. La câteva sute de metri de secția de poliție, o familie stă într-un cort temporar chiar pe malul râului. Ei spun că opt membri ai familiei lor au fost spălați de aceeași inundație. Peste 1.000 de oameni au fost uciși în timp ce milioane au fost strămutate. Oficialii spun că cel puțin 700.000 de case au fost distruse. Cu milioane de oameni care așteaptă hrană, apă potabilă și adăpost, echipele de salvare se luptă să ajungă la aceste comunități izolate. Provinciile precum Sindh și Balochistan sunt cele mai afectate, dar regiunile muntoase din Khyber Pakhtunkha sunt, de asemenea, puternic afectate.

Așadar, sunt mii de oameni care au murit în înundațiile din Pakistan, iar alte câteva zeci de mii care au nevoie urgentă de ajutor

 

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`