Astăzi, 8 iulie 2023, Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor a organizat cea de-a doua ediţie a pelerinajului pedestru „La pas pe colinele sfinte ale Iaşului”.
Dis de dimineaţă, biserica Mănăstirii Bucium s-a dovedit neîncăpătoare de pelerinii care au participat la Sfânta Liturghie, pentru ca apoi, după servirea unei gustări, să pornească în pas de rugăciune pe traseul mănăstirilor Bucium – Piatra Sfântă – Bârnova (unde s-a servit masa de prânz) – Hlincea – Cetăţuia. Distanţa parcursă a fost de 20 km.
Deşi vremea a fost ploioasă la primele ore ale dimineţii, peste 100 de pelerini au pornit în pelerinaj, pe traseu alăturându-se şi alţi credincioşi. De la copii preşcolari, până la vârstnici, cu toţii şi-au dedicat această zi sufletului lor. Aceştia s-au închinat la mănăstirile din itinerariul propus, dar şi pe traseu foarte frumos al colinelor ieşene, unde s-au cântat imne bisericeşti şi s-au rostit rugăciuni.
Cei mai mulţi dintre pelerini au declarat că au participat şi la prima ediţie a pelerinajului pedestru de la Iaşi de anul trecut.
Pelerinajul pedestru de la Iaşi „La pas pe colinele sfinte ale Iaşului” este un proiect care îşi propune să îi invite pe credincioşi mai aproape de Dumnezeu, mai aproape de mănăstirile ieşene, dar şi mai aproape unii de alţii, conştienţi fiind că suntem cu toţii pelerini prin această lume.
Bai, da unu nu vezi sa mearga prin Africa sa duca cuvantul Domnului . Oi, dragi popi / $eminaristi, va rog sa mergeti prin Afganistan sa propovaduiti venirea Mantuitorului.
Dar No, popii nostri vor in Italia la caldut, popi vor acolo sa duca biblia …oi, europenii aia au catedrale de 700 – 1000 ani ( Capela Sixtina,aia e minune a Domnului), da ei nu si nu, trebuie sa-i recrestinam pe crestini, pam-pam 🙂
Data viitoare, ar trebui sa va adunati si sa faceti un pelerinaj tot asa in jurul Iasului si dupa sa o cotiti la dreapta, tot inainte spre vama Siret…si de acolo inainte spre soare rasare. Sa luati apa si merinde cu voi ca e drum lung si o sa tociti multe perechi de incaltari.
100 de persoane,vai ce multi ,de astia vorbea mangalistrat ca umplu bisericile
Oare daca in drumul lor evlavios adunau si ceva gunoie , sa ecologizeze un perimetru, nu era util mediului si placut Domnului? Hai sa vedem cate actiuni de acest gen a initiat Biserica Ortodoxa? Majoritatea clericilor doresc ramanerea credinciosilor intr-o supunere dogmatica oarba, aducatoare de venituri, prin incercarea de a-i mentine in frau cu diverse obiceiuri arhaice, demult apuse, fara a alinia propavaduirea cuvantului Bisericii in context cu realitatea actuala. Oamenii cu ritualuri si obiceiuri din Evul Mediu iar preotii plutind intr-o lume a lor, plina de tehnologie, bani, masini, etc. Toate din banii evlaviosilor.