Prima pagină » Eveniment-Social » Peste 1.700 de candidați vor susține, duminică, examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
Peste 1.700 de candidați vor susține, duminică, examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Peste 1.700 de candidați vor susține, duminică, examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

20 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Duminică, 21 iulie 2024, 1.738 de candidați vor participa la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, sesiunea iulie 2024, pentru specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie și Asistență Medicală Generală.

Cei 1.738 de candidați la concursul de admitere organizat de UMF Iași vor susține testul grilă duminică

Candidații vor susține testul grilă cu durata de trei ore între 10:00-13:00. Ocuparea locurilor în săli se desfășoară în intervalul orar 8.30-9.30. Repartiția candidaților în cele 35 de săli și amfiteatre atât ale UMF Iași, cât și ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ale Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a fost deja publicată pe site-ul instituției.

La intrarea în sala de concurs, candidații se vor legitima şefului de sală cu actul de identitate pe care candidatul l-a depus online, la înscriere, buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, document care trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu vor fi primiţi în sala de concurs. Candidații trebuie să dețină asupra lor legitimaţia de concurs și certificatul de naştere şi căsătorie pentru candidatele căsătorite sau documentul doveditor schimbării numelui din alte motive.

Candidaţii vor fi primiți în sală în ordinea crescătoare din catalogul sălii de concurs afişat. Fiecare se va așeza la locul indicat de autocolantul lipit pe banca în care își găsește înscrisă identitatea (codul). Candidații nu au voie să schimbe locurile între ei.

În timpul concursului, candidaţii nu au voie să consulte niciun fel de materiale, să comunice verbal sau scris cu ceilalţi, să copieze sau să aibă asupra lor aparatură electronică de comunicare.

Candidaţii îşi vor strânge părul astfel încât urechile să fie vizibile, iar cei ce poartă proteze auditive sunt rugaţi să le scoată pe perioada celor trei ore de concurs, pentru a se evita suspiciunea de transmitere radiorecepție.

Candidatele care din motive obiective (medicale, culturale etc.) poartă capul acoperit vor fi însoțite de o supraveghetoare la grupul sanitar pentru a se confirma lipsa aparaturii de comunicare.

Orice abatere (comunicare între candidaţi, copiere, păstrarea asupra candidatului în timpul concursului a oricărei aparaturi de transmisie, înşelăciune asupra identităţii) este socotită fraudă şi se sancţionează cu eliminarea din concurs.

Candidaţii care tulbură liniştea în sală sau îi deranjează pe ceilalți vor fi avertizaţi să îşi revizuiească atitudinea. În cazul în care şi după cel de-al doilea avertisment nu se liniştesc, sunt somaţi să părăsescă sala de concurs. Ulterior, se întocmeşte un proces-verbal semnat de şeful de sală şi supraveghetorii din sala respectivă, iar cel în cauză va părăsi sala, predând grila şi caietul.

Iată cu ce au voie să intre candidații în sala de examen

Candidaţilor le este permisă introducerea în sală a unei sticluţe cu cafea, apă/racoritoare, ciocolată, sendvișuri, biscuiţi numai cu ambalaj transparent, în cantităţi rezonabile şi numai pentru utilizare personală.

La expirarea timpului de concurs, comisia de supraveghere anunţă încetarea completării grilei, iar niciun candidat nu mai poate continua. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidatului, cu excepţia celor care din orice motiv părăsesc sala pe parcursul desfăşurării concursului.

Candidaţii care se retrag vor declara cu voce tare că se retrag din concurs, vor preda grila cu răspunsurile și caietul cu întrebări. Candidatul nu poate părăsi sala de concurs în primele 30 de minute după începerea concursului.

Comentarii
  • Cea mai nasoala univ. din Iasi, cea mai nasoala univ. de med din tara!!! Numai pile si spaga. Daca vrei med, mergi la Tg.Mures, sau Cluj. Eu asa am facut, m-am transf dupa anul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *