Prima pagină » Eveniment-Social » Peste 1.000 de candidați ieșeni au susținut proba scrisă din cadrul examenului de titularizare!

Peste 1.000 de candidați ieșeni au susținut proba scrisă din cadrul examenului de titularizare!

14 iul. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar a avut loc miercuri, 13 iulie 2022. La nivelul județului Iași, s-au înscris 1.859 de candidați, dar s-au prezentat 1.553, dintre care 377 de candidați provin din promoția curentă. Au avut dreptul să participe la proba scrisă candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică.

În cele patru centre de

examen organizate în județul Iași, s-au prezentat 1.553 de candidaţi (86,80%) din 1.766 de cadre didactice care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică.

 Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7

Prezență mare la examenul de titularizare

Corp barbatesc si tabla

Pe 19 iulie vor fi anunțate rezultatele iniţiale

Anul acesta, la proba scrisă din cadrul examenului de titularizare, s-au prezentat 1.553 de candidați, dar 70 dintre aceștia s-au retras din motive personale sau medicale, iar în centrele organizate la Iași, niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate pe site-ul de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare.

Rezultatele probelor practice și ale inspecțiilor speciale la clasă au fost afișate de Ministerul Educației. În urma acestor probe, candidații au fost admiși pentru proba scrisă.

Candidații nu au putut avea asupra lor, în sala de concurs, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive sau mijloace care intermediază sau facilitează comunicarea la distanță, precum şi alte obiecte sau materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea concursului în condiții de legalitate, echitate şi obiectivitate. Conform procedurii trimise inspectoratelor școlare, candidaţii au obligaţia de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră

Barbat scriind

Rezultatele probelor practice și ale inspecțiilor speciale la clasă au fost afișate de Ministerul Educației

Calendarul activităților următoare

 Femeie lipind o fisa

La proba scrisă din cadrul examenului de titularizare, s-au prezentat 1859 de candidați

Pe 19 iulie vor fi anunțate rezultatele iniţiale, apoi, în perioada 19-21 iulie se depun contestațiile. Soluţionarea contestațiilor are loc între 21-26 iulie 2022, după care profesorii vor afla rezultatele finale pe 27 iulie 2022. Mai apoi, încep apoi ședințele de repartizare în următoarea ordine: 29 iulie, ședința de repartizare a candidaților care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată, mai departe, pe 1 august va avea loc ședința de repartizare a candidaților angajați pe perioada viabilității postului, care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe postul pe care sunt deja angajați pe viabilitate, pe perioadă nedeterminată.

În perioada 18-19 august se va susține ședința de repartizare a candidaţilor care au obținut medii peste 7 la concursul din acest an, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinate. Ulterior, ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în între 23-24 august sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

“Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024