Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Persoanele vindecate de Covid-19 devin imune pentru cel puțin cinci luni
Persoanele vindecate de Covid-19 devin imune pentru cel puțin cinci luni

Persoanele vindecate de Covid-19 devin imune pentru cel puțin cinci luni

15 ian. 2021, 06:36,
în Sanatate

Majoritatea persoanelor care au avut Covid-19 sunt protejate timp de cel puțin cinci luni, arată un nou studiu condus de Public Health England. Infecția este legată de un risc cu 83% mai mic de reimbolnavire, comparativ cu cei care nu au avut niciodată Covid-19, au descoperit oamenii de știință. Dar experții avertizează că unele persoane iau din nou Covid-19 și le pot infecta pe altele. Acestia subliniază că oamenii ar trebui să respecte regulile de ședere la domiciliu – indiferent dacă au avut sau nu virusul.

Cercetatorii au aflatca persoanele vindecate de Covid-19 devin imune pentru cel puțin cinci luni

Prof. Susan Hopkins, care a condus studiul, a declarat că rezultatele au fost încurajatoare, sugerând că imunitatea a durat mai mult decât se temeau unii oameni, dar protecția nu a fost nicidecum absolută.

„Chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți sta liniștiți pentru că este foarte puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar totuși, există riscul să vă infectați din nou și să transmiteți și altora boala. Acum mai mult ca oricând, este vital să rămânem cu toții acasă pentru a ne proteja serviciile de sănătate și a salva vieți”, a declarat prof. Susan Hopkins, care a condus studiul.

Imunitate sub acoperire

Din iunie până în noiembrie 2020, aproape 21.000 de lucrători din domeniul sănătății din Marea Britanie au fost testați în mod regulat pentru a vedea dacă: au coronavirus sau daca l-au avut in trecut. Dintre cei care nu aveau anticorpi împotriva virusului, sugerând că este posibil să nu-l fi avut niciodată, 318 au dezvoltat potențiale noi infecții în acest interval de timp.

Dar printre cele 6.614 de persoane cu anticorpi, această cifră a reprezentat doar 44 de infecții potențiale noi. Cercetătorii au avut dovezi care sugerează că aceste persoane au fost re-infectate, dezvoltand noi simptome, la mai mult de 90 de zile de la prima infecție.

Unele teste sunt încă în desfășurare și cercetătorii spun că rezultatele vor fi actualizate pe măsură ce vor aparea noi informatii. Oamenii de știință vor continua să monitorizeze lucrătorii din domeniul sănătății timp de 12 luni pentru a vedea cât durează imunitatea. De asemenea, aceștia vor analiza îndeaproape cazurile cu noua variantă – care nu era răspândită la momentul acestei prime analize – și vor observa imunitatea participanților care primesc vaccinul.

Dr. Julian Tang, expert în virusuri la Universitatea din Leicester, a declarat că rezultatele au fost liniștitoare pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

„Administrarea vaccinului după recuperarea de Covid-19 nu este o problemă și probabil va crește imunitatea naturală. Vedem acest lucru și cu vaccinul antigripal sezonier. Deci, sperăm că rezultatele acestei lucrări vor reduce anxietatea multor colegi care lucrează în domeniul asistenței medicale, care au îngrijorări legate de infectarea cu Covid-19 de două ori”, a adăugat el.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`