Prima pagină » Local » Persoanele fără adăpost pot beneficia gratuit, din luna septembrie, de anumite servicii la Baia Publică Iași – FOTO

Persoanele fără adăpost pot beneficia gratuit, din luna septembrie, de anumite servicii la Baia Publică Iași – FOTO

16 aug. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

În perioada septembrie 2023 – aprilie 2024, în incinta fostei Băi Publice din Iași, 100 de persoane fără adăpost au acces gratuit la baie, frizerie, curățătorie, o masă pe zi, îmbrăcăminte, servicii de asistență socială, consiliere psihologică și asistență medicală primară

Proiectul „Permis pentru Mai Bine” este derulat de Fundația Emmaus Iași și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Persoanele fără adăpost pot beneficia de anumite servicii din luna septembrie la Baia Publică Iași

o poză cu fundația Emmaus Iași

Fundația Emmaus Iași aduce în viața persoanelor adulte fără adăpost accesul pentru decență și normalitate

Începând cu luna septembrie 2023, până în aprilie 2024, clădirea vechii Băi Publice, situată pe strada Petru Movilă, nr. 3, se deschide pentru persoanele adulte fără adăpost, oferind baie socială cu o capacitate de 30 persoane pe zi, spălătorie socială cu o capacitate de 20 persoane pe zi, frizerie deschisă pentru public o dată la două săptămâni, o masă pe zi pentru 50 de persoane, îmbrăcăminte, încălțăminte, asistență medicală primară și acces la controale de specialitate, asistență socială, consiliere psihologică și mediere profesională.

Aceste servicii trebuiau să fie oferite către public de la 1 august 2023, însă au fost necesare niște reparații. Astfel, psihologul și managerul de proiect „Permis pentru Mai Bine”, Simona Apetroaie, declară faptul că, de la 1 septembrie, persoanele fără adăpost vor beneficia de toate cele menționate mai sus.

„Nu am reușit să deschidem centrul de la Baia Publica de la 1 august pentru că am descoperit ulterior că spațiul are nevoie de multe reparații, reparații pe care Primăria Municipiului Iași s-a oferit să le facă. Cu toate acestea, cel puțin la 1 septembrie cred că vom fi în noua locație”, spune psihologul și managerul de proiect „Permis pentru Mai Bine”, Simona Apetroaie.

Fundația Emmaus Iași aduce în viața persoanelor adulte fără adăpost accesul pentru decență și normalitate

o poză cu niște persoane fără adăpost

Spațiul este pus la dispoziție și renovat de către Primăria Municipiului Iași

Spațiul este pus la dispoziție și renovat de Primăria Municipiului Iași, iar serviciile oferite sunt gratuite. În timpul iernii, Baia Publică devine adăpost temporar pentru câteva zeci de persoane fără adăpost.

Baia Publică este amenajată pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați și include dușuri și mașini de spălat pe care persoanele vulnerabile cu situații materiale dificile le pot folosi în mod gratuit, astfel încât să beneficieze de condiții minimale de igienă și îngrijire personală.

„Momentan, ne canalizăm pe serviciile sociale, asistența medicală și decontare servicii medicale, acte de identitate, dosare de pensionare și de luni până vineri mergem în stradă cu alimente pentru persoanele fără adăpost”, mai spune psihologul și managerul de proiect „Permis pentru Mai Bine”, Simona Apetroaie, în legătură cu Baia Publică Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *