Prima pagină » International » Persoanele care-și țin banii la saltea sunt vizate. Un expert financiar a făcut anunțul
Persoanele care-și țin banii la saltea sunt vizate. Un expert financiar a făcut anunțul

Persoanele care-și țin banii la saltea sunt vizate. Un expert financiar a făcut anunțul

09 iul. 2024, 14:15,
în International

Persoanele care își păstrează banii cash acasă ar putea avea o surpriză neplăcută pe termen lung. Expertul în educație financiară, Richard Hutton, oferă sfaturi despre cum să gestionezi banii pentru a-i valorifica mai bine.

Hutton subliniază că păstrarea economiilor în numerar, deși poate părea sigură din punct de vedere al volatilității, este supusă riscului de devalorizare din cauza inflației. De exemplu, 8.000 de euro păstrați într-un dulap timp de 10 ani nu vor fluctua ca sumă, dar inflația va eroda puterea de cumpărare a acestor bani.

„Dacă ai 8.000 de euro cash și îi păstrezi în dulap timp de 10 ani, suma rămâne aceeași. Totuși, inflația aproape garantat va fi mai mare de zero, ceea ce înseamnă că vei pierde bani, chiar dacă suma nu fluctuează”, explică Hutton.

Investiții în companii de inteligență artificială

În contrast, Hutton recomandă investițiile în companii cu creștere rapidă și performanțe solide, cum ar fi cele din industria inteligenței artificiale. Acestea pot oferi oportunități semnificative de creștere a capitalului pe termen lung, indiferent de fluctuațiile pe termen scurt ale pieței.

„Investind într-o companie lider în industria inteligenței artificiale, cu o cotă de piață dominantă și profitabilitate ridicată, șansele de a obține profituri semnificative în 10 ani sunt foarte mari, indiferent de mișcările zilnice ale pieței”, spune Hutton.

Pentru a-și proteja și crește economiile, Hutton recomandă investițiile în companii mari, cu creștere constantă. Criteriile sale includ o capitalizare de piață mare și o dublare a vânzărilor în ultimii cinci ani.

„Primul pas este să investești în companii mari și solide. Alege companii cu capitalizare mare și creștere rapidă a vânzărilor. Verifică anual care sunt cele mai mari și mai rapide companii și investește în ele”, sugerează Hutton.

Cele mai bune investiții

Conturi de economii cu randament ridicat

Acestea oferă rate de rentabilitate mai mari decât conturile de economii tradiționale sau conturile curente și sunt ideale pentru economiile pe termen scurt sau pentru fonduri de urgență.

Certificate de depozit (CD)

CD-urile oferă o rată fixă a dobânzii pentru o perioadă definită și sunt potrivite pentru economii pe termen mediu, cum ar fi avansuri pentru case sau nunți.

Obligațiuni

Obligațiunile guvernamentale sau corporative oferă investitorilor o formă relativ sigură de venit fix, deși randamentele pot varia în funcție de riscul asociat.

Obligațiuni corporative

Acestea implică împrumuturi către companii și, deși sunt mai riscante decât obligațiunile guvernamentale, pot oferi randamente mai mari, mai ales în cazul obligațiunilor cu randament ridicat (junk bonds).

Investind inteligent și diversificat, poți proteja și crește valoarea economiilor tale, evitând riscurile asociate păstrării banilor în numerar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *