Prima pagină » Stiri si curiozitati » Persoană potrivită pentru mine. Sfaturile specialiștilor pentru a crea o relație sănătoasă

Persoană potrivită pentru mine. Sfaturile specialiștilor pentru a crea o relație sănătoasă

12 oct. 2022, 10:03,
în Stiri si curiozitati

Atunci când te întrebi care este persoana potrivită pentru mine este bine să ceri sfatul unui specialist. De asemenea, mulți oameni continuă să fugă de singurătate în relații care se dovedesc a fi nereușite. Dar nu trebuie să te descurajezi, cu siguranță vei întâlni persoana „ta” atunci când vei învăța să te bucuri și de singurătate.

Conform specialiștilor cei care sunt în dezacord cu ei înșiși încearcă să își umple golul interior cu ceva exterior. Dar oamenii goi atrag oameni la fel de goi sau cad pradă manipulatorilor care le scad stima de sine. Singurul mod de a crea o relație sănătoasă este să te împrietenești cu tine însuți. În primul rând, veți deveni o persoană mai sănătoasă și veți începe să atrageți persoane care sunt autosuficiente și care nu vor avea nevoie să se afirme în detrimentul dumneavoastră. În al doilea rând, nu veți mai simți frica de singurătate sau atacuri de panică. Doar astfel vei reuși să îți găsești persoana potrivită. Este important să analizați și dacă zodia acestuia este compatibilă cu a dvs.

un cuplu care se imbratiseaza si se privesc in ochi

Astfel, dacă un bărbat suferă de hărțuire, supraveghere, gelozie excesivă și nefondată este bine să îndepărtezi această persoană din viața ta

Persoană potrivită pentru mine. La ce să fii atentă atunci când cunoști un bărbat

Atunci când suntem într-o relație la nivelul unei simple cunoștințe, putem fi îngăduitori cu privire la acțiunile lor, care uneori ni se par ciudate. Dar dacă relația începe să se transforme în ceva mai mult și comunicarea devine mai intimă, pot exista „semne roșii” care să semnaleze că ceva nu este în regulă.

La începutul unei relații, persoana îndrăgostită ignoră adesea aceste semnale, considerând că anxietatea lor este o ipohondrie excesivă. Anxietatea poate fi falsă, dar există lucruri care ar trebui să te alerteze cu siguranță și să te facă să te întrebi dacă această persoană este potrivită pentru tine. Un psiholog ar putea să-ți explice cum îți poți da seama, atunci când întâlnești pentru prima dată pe cineva, că nu este potrivit pentru tine, înainte ca lucrurile să meargă prea departe.

un barbat care tine strans mana in pumn si o femeie care sta in fata lui asezata la masa

Un semnal de alarmă este atunci când o persoană are izbucniri agresive

Un semn alarmant poate fi considerat o situație în care un partener vă încalcă în mod deschis limitele și invadează spațiul personal. Mai mult decât atât, acesta nu simte nevoia să vă ceară permisiunea de a vă folosi obiectele personale, se uită la telefonul sau calculatorul dumneavoastră, citește corespondența cu alte persoane.

Un alt indicator este că persoana nu este potrivită pentru tine atunci când aceasta nu este interesată de viața ta. Partenerul este interesat doar unde și ca cine lucrezi, iar ce faci, cum îți place să îți petreci timpul liber nu prea îl interesează. Acesta ar putea fi un semn că nu are nevoie de tine ca persoană, ci doar de funcția pe care o ocupi într-o instituție.

Indicatori care semnalează o relație nesănătoasă. De ce bărbați să fugi

Un semnal de alarmă este atunci când o persoană are izbucniri agresive. Adică poate ridica vocea fără un motiv întemeiat, este iritat, are lipsă de reținere sau extreme cum ar fi abuzul fizic. Chiar dacă agresiunea nu este îndreptată împotriva dumneavoastră, nu o ignorați.

o femeie in spatele unui barbat pe strada si zambesc

Un semn alarmant poate fi considerat o situație în care un partener vă încalcă în mod deschis limitele și invadează spațiul personal

Foarte periculoase sunt și situațiile în care un partener încearcă să vă manipuleze. De exemplu, nu mai vorbește după o ceartă în loc să discute situația. De multe ori nu răspunde la apelurile telefonice și la mesajele text. În acest caz, acesta arată că în acest fel te „pedepsește” pentru comportamentul tău nedorit, explică psihologii.

Printre altele, specialiștii sfătuiesc persoanele care se întreabă care persoană este potrivită pentru mine să fie foarte precauți la persoanele care manifestă semne de intruziune excesivă. Astfel, dacă un bărbat suferă de hărțuire, supraveghere, gelozie excesivă și nefondată este bine să îndepărtezi această persoană din viața ta. Bărbatul minte adesea despre nimic, se contrazice, nu-și ține promisiunile. Dacă ați observat oricare dintre aceste lucruri, este posibil ca acest partener să nu fie cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

un cuplu care se imbratiseaza si se privesc

Atunci când suntem într-o relație la nivelul unei simple cunoștințe, putem fi îngăduitori cu privire la acțiunile lor, care uneori ni se par ciudate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *