Prima pagină » Local » Pericol pentru copii în Parcul Expoziției din Copou! Risc de accidentare în cel mai căutat spațiu din zonă– FOTO

Pericol pentru copii în Parcul Expoziției din Copou! Risc de accidentare în cel mai căutat spațiu din zonă– FOTO

05 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Pericol pentru copiii care se aventurează în zona Parcului Expoziției, din cartierul Copou. Locul de joacă din Parcul Expoziției ascunde capcane la tot pasul, iar cei mici riscă să se accidenteze. Primăria Iași abia a prins la proiectare modernizarea spațiului din zona Copou

Unul din cele mai căutate locuri de joacă din municipiul Iași ascunde adevărate capcane. Spațiul destinat copiilor, din Parcul Expoziției, zona Copou, a ajuns să se deterioreze pe zi ce trece. Deși locul de joacă din parc este folosit zilnic de către cei mici, acesta încă nu a fost reabilitat. De altfel, unii părinți au atras atenția cu privire la problemele apărute în parcul unde sunt frecvent zeci de copii.

Pericol pentru copii în Parcul Expoziției din zona Copou

Oamenii au reclamat riscul producerii unor accidente în parc, în vreme ce municipalitatea nu a luat, până acum, nicio măsură. Unul dintre părinți a arătat că toboganul din parc a ajuns să se crape, iar copiii care îl folosesc riscă să se accidenteze grav. Unii dintre părinți au cerut inclusiv montarea unor camere de supraveghere în zonă pentru ca acele spații să nu mai fie distruse.

„Eu aș pune camere video și aș amenda părinții cu amenda maximă. Copilul meu e în pericol în parc din cauza părinților care își educă în mod greșit copiii. Dacă îi educă”, a spus un părinte din Iași.

În această lună, în Parcul Expoziției va avea loc un târg destinat produselor ecologice.

Primăria promite că reface locul de joacă din parcul din zona Copou

Pe de altă parte, reprezentanții municipalității ieșene au arătat că locul de joacă din Parcul Expoziției va intra în reabilitare, în cursul acestui an.

„Anul acesta locul de joacă din Parcul Expoziției intră în reabilitare. Este pe lista de investiții, fiind acum la autorizare”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

În plus, primăria susține și că alte locuri de joacă din municipiul Iași vor intra într-un proces de reabilitare în perioada următoare.

Lucrări de 1,4 milioane de lei în locul de joacă din parc

De altfel, în cursul anului trecut, autoritatea locală susținea că locul de joacă din Parcul Expoziției va fi modernizat. Pentru proiectul privind reabilitarea locului de joacă, Primăria Iași va pune la bătaie 1,4 milioane de lei, sumă cu tot cu TVA. Durata de execuție a lucrărilor a fost estimată la 12 luni.

„Lucrările cuprind reabilitarea echipamentelor existente, dezafectarea echipamentelor foarte degradate care nu mai pot fi reabilitate, precum și suplimentarea cu echipamente și mobilier urban noi, conforme cu normele europene în vigoare. Pe amplasament se păstrează următoarele echipamente existente: un complex de joacă pentru copiii cu dizabilități, două carusele cu căluți, șapte echipamente fitness, un complex de lemn cu tobogan, 30 de bănci cu spătar. Echipamentele vor fi reabilitate”, se arată în proiectul de hotărâre.

Parcul Expoziției din Copou ar urma să fie refăcut integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *