Prima pagină » Titlurile zilei » Pericol pe străzile din Iași! Șoferii de autobuz își riscă viața de fiecare dată când pleacă pe traseu: „Noi am sesizat și poliția” – FOTO/VIDEO

Pericol pe străzile din Iași! Șoferii de autobuz își riscă viața de fiecare dată când pleacă pe traseu: „Noi am sesizat și poliția” – FOTO/VIDEO

19 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Șoferii de autobuz trebuie să fie foarte atenți pe străzile din Iași, deoarece pericolul pândește la fiecare intersecție. Traficul a devenit tot mai haotic, iar numărul incidentelor este mai mare

Șoferii de autobuz de la CTP Iași sunt exasperați de restul participanților din trafic. Călătorii sunt puși în pericol, iar numărul accidentelor a crescut în ultima vreme. Deși angajații au sesizat aceste probleme, deocamdată încă nu au fost găsite soluții.

Șoferii de autobuz sunt în pericol pe străzile din Iași

Participanții la trafic le fac viață grea șoferilor de autobuz din Iași, iar în unele cazuri se ajunge la accident. Problema este că în mijloacele de transport sunt zeci de pasageri ale căror vieți pot fi puse în pericol. În ultima vreme, situația este tot mai alarmantă, iar multe autobuze sunt retrase la garaj, fiind afectate în urma coliziunilor.

„Este o problemă eternă cu care ne confruntăm în fiecare zi pe străzile din Iași. În primul rând, nici nu poți intra în alveola din stație, deoarece sunt mașini parcate, am sesizat că unii șoferi și-au făcut parcare privată din stațiile de autobuz. Noi am sesizat și compania, și Poliția Locală în acest sens, dar încă nu s-au găsit soluții, trebuie amenzi mai drastice și mașinile ridicate”, povestește Paul Păuleț, șofer la CTP Iași.

Problema este că șoferii ieșeni nu respectă legea și nu acordă prioritate autobuzelor.

„Când vrei să ieși din stație, efectiv, nu te lasă nimeni, deși legislația spune clar că atunci când un autobuz semnalizează pentru a ieși din alveolă, trebuie să îi acorzi prioritate. Noi suntem nevoiți să forțăm ca să intrăm din nou pe bandă, astfel ne punem siguranța noastră și a călătorilor în pericol, însă altfel nu ai ce face. Din păcate, au fost multe coliziuni de acest fel în ultimele luni. De asemenea, mai este o problemă cu șoferii care virează stânga prin fața autobuzului și intră în coliziune. Avem deja multe autobuze adunate la garaj, care au fost implicate în coliziuni, este îngrijorător”, a mai spus șoferul.

Timpul de așteptare a crescut

Șoferii nu mai pot respecta intervalul de timp pentru efectuarea unei curse din cauza traficului din Iași. Călătorii așteaptă în stații și se uită la panourile informative care, deși arată că un mijloc de transport ajunge în 5 minute, în realitate poate dura până la 7-8 minute.

„În mod normal, noi trebuie să facem, în 40 de minute, o cursă dintr-un capăt în celălalt, însă nu mai avem cum să respectăm acest interval de timp. Călătorii trebuie să înțeleagă că noi nu putem ajunge atât de ușor prin traficul din Iași. Mulți spun că noi avem o problemă, însă sunt șoferi care respectă legea și se circulă normal, însă sunt care forțează într-una și te pun în pericol”, a precizat Paul Păuleț.

Autoritățile din Iași trebuie să găsească soluții cât mai repede, dacă vor ca transportul în comun să fie o alternativă sustenabilă pentru mobilitatea cetățenilor.

„Trebuie să găsim soluții urgent, altfel timpul de așteptare în stații o să crească tot mai mult. Ar fi indicat să fie introduse benzi unice măcar în anumite zone, cum este în Păcurari, Canta, Independenței. Atunci s-ar cunoaște foarte mult”, a încheiat șoferul.

Șoferii de autobuz din Iași se află în pericol, când circulă pe stradă, din cauza celorlalți oameni din trafic.

Comentarii
  • Calator cu ctp

    Soferii din Iasi se cred cu vaca pe camp. Toti is grabiti si neatenti. Cand fac poc tot celalalt este de vina. Benzi unice la transport ca sa ajunga la timp si in siguranta. Sistemele anticoliziune nu citesc gandurile celorlalti participanti la trafic

  • autobuzili „este” mari si de asta participantii la trafic intra in ele ca mustele 🙂

  • Statiile ctp aflate in intersectii precum cea din dispecer, sunt sursa multor accidente in care sunt implicati pietoni si autoturisme. Ca sa vireazi dreapta, trebuie sa astepti in spatele autobuzului, pana pleaca din statie.
    Pe strazile inguste si aglomerate precum Sararie, daca ai prins in fata un autobuz electric care se taraie cu 30-40 om/ora, coada de masini din urma lui ajunge la cateva sute de metri.
    Unii soferi de autobuz – mai putin cei de pe electrice – circula pe banda 2 sau 3, la fel ca autoturismele, in timp de statia e pe banda 1. Iar acolo nu mai are prioritate.
    Problema nu este numarul mare al masinilor, iar solutia nu este banda unica pt ca asezarea Iasi (iesenii o numesc „oras”) este dezvoltata haotic de tot felul de primarie si consilieri nascuti si crescuti la tara, cu apucaturi de acolo.

  • La plecarea din stație am văzut foarte mulți șoferi care vă dau prioritate. Nu aveți de ce să vă plângeți. Este adevărat că sunt si unii care nu respectă legea, dar asta este treaba poliției. Faceți parte din traficul ieșean, nu văd de ce ar trebui să vă favorizeze cineva

  • Banda unica in tot orasul si fara mașini fara numar de Iasi!!!!!!!

  • +plm gisu lapu

    Amenzi nu se dau, permis ar merita doar 30% din Ieșeni, cei din afara 2% maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024