Prima pagină » Local » Pericol pe drumurile din Iaşi! Un bărbat a fost prins la volan sub influența drogurilor

Pericol pe drumurile din Iaşi! Un bărbat a fost prins la volan sub influența drogurilor

07 iul. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI, în Local

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au identificat un individ în vârstă de 34 de ani sub influența drogurilor, deplasându-se cu mașina prin oraș. Bărbatul a fost oprit recent pentru control. Dorind să verifice dacă ieșeanul era în stare să conducă, oamenii legii l-au testat cu drug-testul și au fost surprinși când rezultatul a fost pozitiv.

Un bărbat din Iași a fost surprins la volan sub influența drogurilor de către oamenii legii. Acesta conducea pe drumurile din municipiul Iași când a fost oprit la control de polițiști, în timpul nopții. Agenții din cadrul Serviciului Rutier și-au dat seama că individul prezenta un pericol extrem de mare pentru siguranța celorlalți participanți la trafic când rezultatul aparatului drug-test a fost pozitiv.

Acum, ieșeanul are dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 o masina de politie 

Oamenii legii i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Un ieșean sub influența drogurilor, luat în vizor de polițiști

un set de probe cu sange

Individul a fost dus la spital pentru a i se lua probe biologice

Reprezentanții IPJ Iași au transmis faptul că, la începutul acestei săptămâni, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 34 de ani. După ce au vrut să verifice starea acestuia folosind aparatul drug-test, au descoperit că se afla sub influența substanțelor psihoactive.

„Polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat, pe raza municipiului Iași, un bărbat de 34 de ani care conducea un autoturism pe drumul public, iar în urma testării cu aparatul drug-test, rezultatul a fost pozitiv. Acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Oamenii legii i-au întocmit un dosar penal individului bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea situației de fapt. Aceste măsuri sunt luate deoarece alcoolul nu este singura substanță care afectează simțurile șoferului consumator, ci și drogurile pot avea efecte devastatoare în trafic și pot genera tragedii.

mai multi politisti

Recent, polițiștii i-au controlat la sânge pe șoferii din Iași

Șoferii din Iași, controlați la sânge de polițiști pentru consum de droguri și alcool

o persoana la volan cu pastile in mana

Acum câteva zile, doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au urcat la volan sub influența drogurilor

Recent, conducătorii auto au trecut prin filtrele de control făcute de polițiști pentru asigurarea siguranței în trafic. Aproximativ 1.200 de șoferi au fost testați cu aparatele drug-test și etilotest. În urma verificărilor, agenții Biroului Rutier au aplicat 15 amenzi pentru conducere sub influența alcoolului și au suspendat permise. Oamenii legii au constatat săvârșirea mai multor infracțiuni, dintre care 3 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, polițiștii din municipiul Iași au surprins doi bărbați, unul dintre ei având vârsta de 35 de ani, bănuiți că de conducerea autoturismelor după ce au consumat droguri. Indivizii au fost conduși la spital pentru a li se prelua mostre biologice și a se stabili ce substanțe au consumat aceștia. Ieșenii care au încălcat grav prevederile legale ce privesc siguranța rutieră vor avea de dat explicații procurorilor și se va stabili dacă sunt vinovați de faptele pentru care li s-au întocmit dosare penale.

Astfel, șoferii prinși sub influența drogurilor vor suporta consecințele legale pentru această faptă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *