Prima pagină » National » Pericol în parcurile pentru copii din Iași! Acestea sunt condițiile pe care Mihai Chirica le oferă ieșenilor. Tobogane pline de rugină și mochete găurite – FOTO

Pericol în parcurile pentru copii din Iași! Acestea sunt condițiile pe care Mihai Chirica le oferă ieșenilor. Tobogane pline de rugină și mochete găurite – FOTO

24 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în National

Pericol în parcurile pentru copii din Iași! Locul de joacă din Păcurari, de pe esplanada Mimoza, este plin de nereguli

Problemele din spațiile de joacă pentru copii sunt din ce în ce mai accentuate. Indiferent de cartier, fie că se află la periferie sau în centrul orașului, parcurile de joacă sunt din ce în ce mai nesigure pentru cei mici. De exemplu, pe esplanada Mimoza din cartierul Păcurari, parcul pentru copii a devenit un real pericol. Cei mici se pot accidenta cu ușurință.

Pericol în parcurile pentru copii din Iași! Toboganele și leagănele sunt ruginite, iar mocheta cauciucată este plină de găuri

Într-o situație normală, într-un oraș civilizat, spațiile de joacă pentru copii ar trebui să fie unele pentru recreere și îndrăgite de cei mici, însă în municipiul Iași, lucrurile sunt departe de a se fi întâmplat. Deși edilul Mihai Chirica susține, ori de câte ori are ocazia, că are în vedere modernizarea parcurilor pentru copii din Iași, aceste promisiuni nu se pot observa și fizic, în teren.

Un exemplu elocvent este parcul pentru copii de pe esplanada Mimoza din cartierul Păcurari. Amplasat chiar la câțiva pași de strada principală, locația arată dezastruos. Parcul pentru copii nu este îngrădit, iar cei mici pot ieși în stradă cu ușurință. Leagănele sunt ruginite, iar acestea pot ceda în orice moment, iar copiii se pot lovi. În ceea ce privește toboganele, ele sunt crăpate, îmbinările și șuruburile sunt ruginite, iar întreg ansamblul poate ceda și o tragedie se poate întâmpla. Inclusiv scările pe care copiii urcă și coboară spre tobogane arată deplorabil. Bucățile din lemn sunt crăpate și pot ceda în orice moment.

Este important de știut că inclusiv mocheta cauciucată este distrusă, plină de găuri, iar materialul este dezlipit. Astfel, locația este una periculoasă, iar un accident se poate întâmpla în orice moment.

Amintim, aici, că la finalul anului 2023, un copil a fost luat cu targa după ce leagănul în care se afla s-a rupt. Cotidianul BZI a publicat nenumărate articole cu pericolele la care sunt expuși copiii în parcurile de joacă din Iași, inclusiv cu spațiile insalubre unde, în anul 2024, au ajuns să circule și șobolanii.

Primăria Iași promite remedierea problemelor din parcul de pe esplanada Mimoza din Păcurari

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au transmis că luni, 26 august 2024, vor trimite o echipă pentru remedierea problemelor din parcul pentru copii, de pe esplanada Mimoza din cartierul Păcurari.

„Vom verifica și vom remedia problemele semnalate în parcul Mimoza din Păcurari. Începând de luni, 26 iunie 2024, se va interveni în zonă”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Primarul Mihai Chirica ar trebui să își trimită echipele din subordine, să verifice toate spațiile de joacă pentru copii din Iași și pentru a avea o imagine clară a pericolelor la care se expun cei mici din cauza lipsei investițiilor și a unor proiecte ample de modernizare. Parcurile pentru copii ar trebui să fie unele moderne, frumos colorate, care să le ofere celor mici plăcerea de a se juca într-un spațiu sigur. Aceste lucruri nu se întâmplă în Municipiul Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *