Prima pagină » Titlurile zilei » Pericol de moarte pe acest drum din Iași! Un bărbat a ajuns la spital cu piciorul rupt după ce a călcat într-o groapă. „Îi voi da în judecată, voi cere despăgubiri” – FOTO

Pericol de moarte pe acest drum din Iași! Un bărbat a ajuns la spital cu piciorul rupt după ce a călcat într-o groapă. „Îi voi da în judecată, voi cere despăgubiri” – FOTO

28 oct. 2023, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Un bărbat a ajuns în spital cu piciorul rupt din cauza unei gropi din trotuar. Acesta s-a accidentat în timp ce mergea spre casă

În comuna ieșeană Ciurea, pe drumul principal, trotuarele au devenit un real pericol pentru cei care trec prin zonă. Recent, un bărbat a căzut din cauza lucrărilor neconforme realizate în zonă. Acesta va da în judecată primăria comunei din cauza lipsei de implicare în reabilitarea tronsonului de drum pietonal. Mai mult decât atât, zona este un real pericol pentru oricine trebuie să o tranziteze.

Un bărbat a ajuns în spital cu piciorul rupt din cauza unei gropi din trotuar

Petrică Bejan susține faptul că pe data de 10 octombrie 2023 a căzut pe trotuarul din comuna ieșeană Ciurea, de pe drumul principal, DJ248, care trece prin Lunca Cetățuii. Când a ajuns la medic a aflat faptul că are nevoie de 30 de zile de repaus la pat.

„În prima mea zi de concediu s-a întâmplat, pe data de 10 octombrie 2023, deși stau de 4 ani de zile, nu am mers niciodată pe aici. Oarecum știam problema pentru că, acum un an de zile, aceasta a fost discutată într-o ședință de la primărie, dar nu s-a soluționat nimic. Eu am transmis unui consilier că acolo vor fi probleme.

Dar uite că problema s-a întâmplat chiar la mine. Încă nu am ajuns la primărie pentru că de abia acum m-am mai stabilizat cât de cât, am avut atelă ghipsată 10 zile, acum mi-a fost dată jos și mi-a fost pusă orteza pentru alte 20 de zile. Nu pot munci, sunt în concediu medical. Oricum o treabă de asta îți dă viața peste cap. Mai bine era rupt decât să fie problemă cu ligamentele și cu restul. Ligamentele s-au întins la maxim, aproape să se rupă, acestea se refac foarte greu sau deloc. Pe data de 11 octombrie nu am reușit să mă deplasez, se umflase foarte tare, am zis că nu e cazul să merg la doctor, dar când am văzut cât de tare s-a umflat, pe data de 12 octombrie dimineață, am fost la spital, 9 ore am stat. Am făcut radiografie, am făcut computer tomograf, nu s-a evidențiat vreo fisură, dar problema este la ligamente. Urmează să fac terapie 30 de zile.

Aici este o junglă urbană, este foarte îngust trotuarul. Aici, implicarea este zero în ceea ce privește comunitatea, este un dezinteres total. Sunt foarte mulți copii, se poate întâmpla orice. Vine iarna, atunci nu vreau să știu cum va mai fi. Oricum voi urma calea normală și îi voi da în judecată, voi cere despăgubiri. Este de evitat această zonă pentru siguranță”, a povestit Petrică Bejan, bărbatul care s-a accidentat pe trotuarul din comuna Ciurea.

Situația trotuarelor de pe DJ248 pune în pericol viețile oamenilor

Contactat de reporterii BZI, primarul comunei ieșene Ciurea, Cătălin Lupu (PSD), a transmis faptul că trotuarele de pe DJ248 nu se află în administrarea Primăriei Ciurea.

„Nu este în administrarea noastră, este o lucrare realizată, face parte din centura Iașului și acolo se calcă în picioare Compania Națională CNAIR și cu Drumurile Județene. Trotuarele și drumul sunt ale lor. Practic, dacă te prinde poliția fără rovinietă, te-a amendat. Primăria nu are ce să caute în trotuarul drumului național și a drumului județean. Noi facem curățenie și cam atât, nu facem intervenție acolo. De la capăt CUG până la șoseaua de centură și până la Metro e drum național”, a transmis primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

În același timp, Ciprian Ovidiu Ciucan, directorul DJADP din cadrul Consiliului Județean, a transmis faptul că doar secțiunea de drum este în administrarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, iar în ceea ce privește trotuarele, acestea sunt în administrarea UAT-urilor.

„Drumul este în administrarea noastră. Trotuarele sunt făcute de către comună. Noi nu avem așa ceva în administrare”, a transmis Ciprian Ovidiu Ciucan, directorul DJADP.

Astfel, situația este cât se poate de incertă, primarul din Ciurea susține că trotuarul nu este în administrarea primăriei comunei și dă vina pe Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, însă reprezentanții instituției susțin că doar drumul este în administrarea lor. Rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile și dacă vreo instituție publică va lua măsuri în ceea ce privește faptul că un bărbat a ajuns la spital cu piciorul rupt din cauza gropilor din trotuar.

Comentarii
  • Primar obosit , a rupt in două toate drumurile din comuna cu canalizările făcute in bătaie de joc.de firma abonata CONEST care nu dovedește sa finalizeze. In Hlincea nu mai poți merge ,tranșee peste transee de 2 ani. Plecă mosneagule acasă ai făcut totul flenduri.

  • Ce prostii vorbește Lupu legat de rovigneta. Habar n-ai ce vorbești mincinosule. De când controlează politia la rovigneta? Poate fii-tu controlează când n-are bani in portofel. Și de când e traseu de rovigneta pe unde spui tu? Verifica pe site CNAIR si vezi unde sunt camere pt înregistrare rovigneta. Mincinosule

  • La Iasi iti rupi picioarele pe trotuare, in multe zone. Exemplu, splai Bahlui, de la Automatizari pana la parcarea de la Chimie, stau pavelele de zici ca au fost puse pe dune de nisip.

    Primaria se pregateste de o noua campanie de pavelare, doar fabrica de la Podu Iloaiei face profit maxim odata la 4 ani.
    Hai cu banii aruncati, hai cu pavelele, desi un asfalt pe trotuare era mai ieftin, mai usor de reparat.
    Degeaba scoti usor pavelele daca ai o lucrare d efacut, daca nu le mai pune nimeni inapoi, altele noi nu se mai gasesc pe acelasi model, deci trotuarul incepe sa se destrame pavela cu pavela, la prima lucrare.
    Problem? Noooo, e motiv sa fie puse alte pavele pe tot trotuarul, pe banii unui procent de fraieri care inca isi platesc impozitele locale.

  • in tomesti e mai rau

  • Pe toate trotuarele din Iasi pavelele sunt cu denivelari si, daca nu esti atent, risti sa-ti rupi gatul. Eu am cazut pe Bd. Independentei din cauza pavelelor. O bataie de joc generala!

  • „Jungla urbana” in comuna Ciurea?!

  • Lupueeeee marș acasa incompetentuleeeee. De 2 ani ai fărâmat Hlincea cu canalizările, aburești lumea cu minciuni. Nu ești in stare sa astupi șanțurile, traversările . Mă magarule se intra in al treilea an și e prăpăd in Hlincea, nu ai asfaltat nici o stradă., numai și numai de afaceri te ții ….

  • Numai porcarii face javra asta de Lupu.,Ba handicapatule mai făcu combinații multe cu terenuri cu prietenul Tolea Tudose? Asfalteaza străzile animală ca și așa sunt înguste de 4 m și tu dai boule avize de blocuri peste blocuri.Kakatul asta ambulant care s-a umplut de bani trebuie alungat in suturi din primărie.,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *