Prima pagină » Local » Pericol de electrocutare în pasajul din Piața Unirii! Zona pietonală a ajuns nesigură și abandonată de administrația publică locală – UPDATE, FOTO

Pericol de electrocutare în pasajul din Piața Unirii! Zona pietonală a ajuns nesigură și abandonată de administrația publică locală – UPDATE, FOTO

26 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Pericol de electrocutare în pasajul din Piața Unirii. Cablurile din lămpile de pe tavan sunt lăsate descoperite, iar un incident grav se poate întâmpla

Pasajul pietonal din centrul orașului a fost abandonat de Primăria Municipiului Iași. Pe lângă faptul că de ani de zile nu funcționează rampele pentru persoane cu dizabilități, cablurile lămpilor de pe tavan sunt descoperite, iar pericolul de electrocutare este mare.

UPDATE: În urma articolului publicat de Cotidianul BZI, echipele specializate din cadrul Primăriei Iași s-au deplasat la fața locului pentru a remedia problema.

Pericol de electrocutare în pasajul din Piața Unirii. Zona pietonală devine din ce în ce mai nesigură pentru ieșeni

În zona centrală a Iașului, pasajul din Piața Unirii pare abandonat de Primăria Municipiului Iași. Instituția nu a mai realizat nicio lucrare de întreținere, iar acest lucru se poate observa cu ușurință cu ochiul liber. Pereții sunt scorojiți, crăpați, murdari, pardoseala este mereu lipicioasă, rampele pentru persoanele cu dizabilități nu funcționează, dar și mai grav este faptul că firele de tensiune din lămpile de pe tavan, unele având neoane, altele nu, sunt lăsate libere, iar posibilitatea ca o persoană să se electrocuteze este foarte mare.

În ceea ce privește rampele pentru persoanele cu dizabilități, acestea nu funcționează de ani de zile, iar Primăria Iași promite, de la o lună la alta, remedierea defecțiunilor. Ieșenii care doresc să ajungă din bulevardul Independenței în Piața Unirii sunt nevoiți să înconjoare toată zona din cauza faptului că nicio rampă electrică nu funcționează. Persoanele în scaun cu rotile care vor să ajungă de pe bulevardul Independenței în Piața Unirii sunt nevoite să înconjoare zona centrală, să treacă pe bulevardul Lăpușneanu. Situația este una revoltătoare mai ales din cauza faptului că rampele electrice nu au funcționat niciodată.

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au transmis faptul că în următoarea perioadă vor fi înlocuite toate lămpile din pasajul din centrul orașului, iar rampele pentru persoanele cu dizabilități vor fi înlocuite cu altele noi în acest an.

„O să facem o înlocuire completă a lămpilor din pasaj și achiziționarea altor rampe pentru persoanele cu dizabilități. Situația lămpilor va fi rezolvată în următoarea perioadă, iar rampele în acest an”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Din anul 2023, Primăria Iași promite repararea rampelor din pasajul Piața Unirii

Din anul 2023, reprezentanții Primăriei Iași promit remedierea defecțiunilor de la rampele electrice din pasajul Pieței Unirii, însă au rămas doar cu promisiunile. Și aici, ieșenii care doresc să ajungă pe jos în Piața Unirii sunt nevoiți să traverseze prin locuri nepermise. Persoanele în vârstă care nu pot urca scările din pasaj, familiile cu copii în cărucioare și oamenii cu dizabilități nu au nicio șansă să poată tranzita zona. Aceștia sunt nevoiți să traverseze strada prin locuri nepermise și neamenajate cu treceri pentru pietoni din cauză că rampele electrice din interiorul pasajului nu funcționează de luni de zile. Cablurile sunt deconectate, ecranele nu mai funcționează, butoanele au fost distruse, iar echipamentele sunt ruginite.

„Mai bine ar face o trecere de pietoni în zonă. Să lase și pasajul, că nu o fi vreun capăt de țară, dar este important de făcut și o trecere de pietoni. Eu spun, dacă tot vezi că oamenilor le este mai comod să traverseze și o fac prin locuri nepermise, tu, ca instituție, ca să eviți să se întâmple accidente, ar trebui să rezolvi cumva și să faci niște treceri de pietoni”, a spus un bărbat care trecea prin pasajul din Piața Unirii.

Pericol de electrocutare în pasajul din Piața Unirii. Firele de tensiune ale lămpilor de iluminat sunt lăsate descoperite, iar un incident grav se poate întâmpla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *