Prima pagină » Local » Pericol biologic într-un parc de joacă din Iași! Seringi uzate printre gunoaiele aruncate la întâmplare – GALERIE FOTO

Pericol biologic într-un parc de joacă din Iași! Seringi uzate printre gunoaiele aruncate la întâmplare – GALERIE FOTO

08 iul. 2022, 02:00, 2 ,
Andreea Andrei în Local

Un parc de joacă pentru copii a devenit pericol biologic, din pricina deșeurilor aruncate la întâmplare. Copiii au acces la seringi folosite, peturi, ambalaje și resturi de mâncare. Părinții sunt îngrijorați și au făcut sesizări la autoritățile locale

Mai mulți părinți din cartierul Alexandru sunt îngrijorați de starea unui parc de joacă pentru copii. Cei mici au acces la seringi folosite, peturi de la băuturi alcoolice și ambalaje aruncate la întâmplare. Părinții au făcut sesizări la Poliția Locală și speră că această situație se va remedia.

Pericol biologic în parcul pentru copii

Parcul din zona străzii Plăieșilor, de pe lângă blocul Z2, este vizitat de foarte mulți copii. Părinții sunt foarte îngrijorați de faptul că locul de joacă este plin de gunoaie, printre care se zăresc și seringi folosite. Aceștia susțin că echipele de salubritate ar trece prin zonă și nu ar acționa.

„Mizerie este mai tot timpul, Salubris trece, se uită și pleacă mai departe… Parcul este plin mai tot timpul, mai ales după-amiază. Se adună oameni maturi, alcool nu prea am văzut să se consume, în schimb, sunt seringi pe jos. S-a făcut sesizare la Poliția Locală și au zis că o să verifice”, a declarat Bogdan, părintele unui copil din parc.

Oamenii susțin că echipele de la compania de salubritate ar trece frecvent prin zona parcului, dar nu ar strânge gunoaiele.

„Trebuie făcută o sesizare și la Salubris. Noi ne ocupăm cu deșeurile municipale, solide, nepericuloase. În momentul în care colegii noștri sesizează, la un punct gospodăresc sau chiar pe stradă, deșeuri periculoase, anunță mai departe DSP-ul sau Agenția Pentru Protecția Mediului. Aceasta este procedura pentru deșeurile periculoase. În orice caz, îmi este greu să cred că personalul Salubris a trecut și nu a igienizat zona, vom face o verificare pentru a stabili cu exactitate situația”, a declarat Ana-Maria Șchiopu, purtător de cuvânt Salubris.

Ce măsuri ia Poliția Locală

Poliția Locală așteaptă sesizările ieșenilor pentru a ști care sunt punctele în care ar trebui să acorde o atenție deosebită. Aceștia au în vizor toate locurile de joacă pentru copii și, din acest motiv, nu au cum să ajungă în toate parcurile din teritoriu.

„Nu avem cum să prindem toate parcurile, voi face personal un tur. E bine să vedem cu propriii ochi problemele, voi merge chiar astăzi la acest parc. Parcurile de joacă sunt în permanenta atenție a Poliției Locale. Sigur că nu le putem vedea pe toate, dar mereu, când primim sesizări, reacționăm prompt. Vom acorda o atenție specială în zonele în care s-au făcut sesizări”, a declarat Liviu Zanfirescu, directorul General al Poliției Locale Iași.

Acesta nu este singurul parc în care s-au sesizat probleme, însă, de fiecare dată, autoritățile au reacționat și au rezolvat problemele constatate.

Menționăm că Liviu Zanfirescu a fost să verifice situația din parcul din cartierul Alexandru și a asigurat că echipajele de Poliție Locală vor verifica cu mai multă atenție zona respectivă, precum și alte zone asupra cărora au fost făcute reclamații.

La scurt timp după ce s-au sezitat autoritățile, echipele Salubris au igienizat spațiul de joacă, iar Poliția Locală a prins în fapt mai multe persoane care mâncau semințe sau consumau băuturi alcoolice în parc.

„Poliția Locală a aplicat sancțiuni, au fost găsiți tineri, elevi de liceu, care mâncau semințe și stăteau până la ore târzii” completează Liviu Zanfirescu.

De asemenea, echipele de salubritate au acționat prompt, astfel încât, în câteva ore, parcul arăta „ca nou”.

„Cu toate că angajații Salubris efectuează zilnic lucrări de salubrizare, din cauza persoanelor care, pe timpul serii sau al nopții, stau în parcul menționat și consumă băuturi ori alte substanțe, apar, uneori, depozite considerabile de deșeuri. Vom avea în vedere să acordăm o atenție sporită salubrizării parcului din str. Plăieșilor nr. 5”, completează Ana-Maria Șchiopu, purtătorul de cuvânt al companiei Salubris.

Autoritățile locale au acționat prompt spre a rezolva problema care putea deveni un pericol biologic. De asemenea, menționăm că ieșenii sunt încurajați să se adreseze autorităților pentru a sesiza cât mai repede situații de acest gen.

Comentarii
  • militia nici nu raspunde la telefon ,in spateleblocurilor a2,a3,a4 de pe strada bistrita dn alexandru se aduna atat dupa amiaza cat si noaptea betivi drogati ce fac galagie mizerie consuma alcool si nu au ce cauta in parc ,cand suni militia acesti nu raspund la telefon ,cred ca dorm pe undeva aciuiati la umbra

  • Si in parcurile pentru copii din dacia aceleasi probleme …………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`