Performanță pentru echipa de fotbal fete a Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” Iași. S-au impus la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

31 mart. 2022, 00:01
Ana Crețu, în Eveniment-Social

Elevele care fac parte din echipa de fotbal fete de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”din Iași, au reușit să obțină locul întâi la Olimpiada Națională a Spotului Școlar care a avut loc recent. Profesorul de educație fizică și sport din cadrul unității de învățământ Iulius Luiuz este principalul artizan al acestei performanțe.

Școala Gimnazială „George Coșbuc“ din Iași este formată din 10 grupe de preșcolari  în două locații și 19 clase de elevi , iar cadrele didactice cu înaltă calificare oferă o pregătire potrivită pentru fiecare elev în parte. Reușitele elevilor se datorează și motivației constante pe care o primesc de la profesori, dar și prin efortul pe care îl depun pentru a obține rezultate remarcabile.

scola gimnaziala „George Cosbuc” Iasi

Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Iași este formată din 10 grupe de preșcolari  în două locații și 19 clase de elevi

Care au fost cele mai mari provocări ale echipei de fotbal fete

echipa sportiva alaturi de antrenori cu o cupa in mana

Profesorul de educație fizică și sport din cadrul unității de învățământ, Iulius Luiuz, a fost cel care s-a ocupat de antrenarea echipei la cel mai înalt nivel

Olimpiada Națională a Sportului Școlar faza județeană a avut loc recent în Sala de sport a Școlii Gimnaziale Dimitrie Sturdza Iași. Profesorul de educație fizică de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” a prezentat reporterilor de la BZI modul în care le-a pregătit pe fete pentru această competiție.

„Elevele din echipa de fotbal sunt în număr de 10 și sunt din clasele V-VIII. Antrenamentele pentru Olimpiada Națională a Sportului Școlar au fost provocatoare, a fost greu din cauza vremii reci premergătoare competiției pentru că noi nu avem sală de sport pentru jocuri sportive și am fost nevoiți să ne adaptăm în funcție de condițiile meteo. Dar a fost și ușor pentru că am niște eleve minunate, dornice de mișcare în aer liber și mai mult decât atât sunt niște eleve care doresc mereu să se autodepășească și să obțină performanțe și pe plan sportiv”, a menționat Iulius Luiuz.

Din cauza lipsei unei infrastructuri care ar putea să permită desfășurarea antrenamentelor, dar și a jocurilor sportive în interior, elevii care practică sportul sunt nevoiți să îndure frigul de afară. De regulă, fazele superioare ale competițiilor de la jocurile sportive sunt în luna martie, imediat la ieșirea din lunile de iarnă, perioadă în care profesorul își antrenează elevii afară.

un teren de fotbal si volei in curtea scolii si cativa elevi care e joaca

Reușitele elevilor se datorează și motivației constante pe care o primesc de la profesori, dar și prin efortul pe care îl depun pentru a obține rezultate remarcabile

Iulius Luiuz: „Am participat la multe turnee finale, la care am obținut rezultate foarte bune”

o fata care se pregateste sa loveasca o minge de fotbal in poarta

De regulă fazele superioare ale competițiilor de la jocurile sportive sunt în luna martie

„Mai adaug că echipa de fotbal fete a școlii noastre a cochetat mereu cu fazele superioare ale competițiilor, fie Olimpiada Națională, fie Cupa «Tymbark» și am participat la multe turnee finale în care am obținut locul II faza națională (Cupa Tymbark) și mai multe prezențe la fazele zonale ca și câștigătoare de județ” a precizat prof. Iulius Luiuz.

Cupa Tymbark Junior la fotbal se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate după modelul olimpiadelor şcolare, cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi naţională.

La Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Iași există și o echipă de fotbal băieți, care are o performanță notabilă. Elevii din clasa a VI-a au reușit să obțină locul IV la faza națională care a fost organizată la Timișoara în luna mai 2017. Rezultatele obținute de elevele lui Iulius Luiuz au fost posibile și grație sprijinului primit din partea conducerii școlii, prof. Viorica Momiță și prof. Nicoleta Dăriescu, și a colegului din catedra de educație fizică, Radu Popescu.

Având în vedere că sunt mulți elevi care au o pasiune aparte față de sport, aceștia au nevoie de condiții corespunzătoare pentru a face performanță.

„Avem speranțe ca în viitorul apropiat să beneficiem de o astfel de sală de sport fiind pe o listă cu 3 școli a Primăriei Iași pe spațiul cărora urmează să se construiască aceste baze sportive atât de mult așteptate”, a declarat Iulius Luiuz, care a obținut o performanță notabilă cu echipa de fotbal fete a Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *