Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își pot depune candidaturile pentru a obține Bursa „Sfântul Dumitru”! Aceasta este oferită atât de instituția de învățământ superior, cât și de fostul rector al celei mai vechi universități moderne a României. La competiție se pot înscrie studenți înmatriculați la studii de licență în anii II sau III, absolvenți din promoția 2020
Până pe 22 octombrie 2020, cei mai buni studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași își pot depune candidaturile pentru a obține Bursa „Sfântul Dumitru”, oferită de instituție și de fostul rector al UAIC din perioada 2000-2008. La competiția pentru obținerea acestei burse se pot înscrie studenți înmatriculați la studii de licență în anii II sau III, absolvenți din promoția 2020 – singura condiție este să fi fost înscriși în anul universitar 2019-2020 la studii de licență.
Bursa „Sfântul Dumitru” reprezintă o recunoaștere a excelenței pe plan academic la Universitatea „Cuza”
Bursa „Sfântul Dumitru” reprezintă o recunoaștere a excelenței pe plan academic, a performanței în cadrul competițiilor științifice studențești și a implicării sociale a studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Situația școlară din anul universitar 2019-2020 (poate fi obținută de la secretariatul facultății); CV; Copie după cartea sau buletinul de identitate. Este necesară și o scrisoare-eseu de cel mult 2 pagini în care să se prezinte intențiile de dezvoltare profesională în următorii 5 ani. Adeverințe sau diplome care să ateste obținerea de premii la concursuri naționale sau internaționale sau implicarea în proiecte studentești (dacă este cazul). Structura comisiei de analiză este: prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; prof. univ. dr. Dumitru Oprea, fondatorul premiului; student Ștefan-Răzvan Bălăucă, câștigătorul Bursei „Sfântul Dumitru” în anul 2019; student Andrei Alexandru Solomon, reprezentantul studenților în Biroul Senat al Universității „Cuza” din Iași.
Care sunt criteriile de acordare a Bursei „Sfântul Dumitru”. Câștigătorul bursei va fi stabilit pe baza unui punctaj
Criteriile de acordare a Bursei „Sfântul Dumitru” sunt: media anului universitar precedent: 30 la sută, implicarea în proiecte sociale studențesti: 10 la sută, premii la concursuri destinate studenților, cu recunoaștere națională sau internațională: 55 la sută, scrisoare-eseu (maximum 2 pagini) care să prezinte intențiile de dezvoltare profesională în următorii 5 ani: 5 la sută. Dosarele se depun, într-un plic sigilat, la Serectariatul Prorectoratului pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic – Corp A, Rectorat (Persoană de contact: Noemi Bomher), de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00. Astfel, Bursa „Sfântul Dumitru” este o inițiativă de stimulare a creativității și succesului în rândul studenților, inclusiv dincolo de reușitele la învățătură. Rolul esențial pe care se pune accentul este implicarea socială și extra-academică.