Prima pagină » Local » Percheziţii în forţă ale polițiștilor, la suspecţi de trafic de droguri! Indivizii au fost puşi pe burtă de oamenii legii din Iaşi!
Percheziţii în forţă ale polițiștilor, la suspecţi de trafic de droguri! Indivizii au fost puşi pe burtă de oamenii legii din Iaşi!

Percheziţii în forţă ale polițiștilor, la suspecţi de trafic de droguri! Indivizii au fost puşi pe burtă de oamenii legii din Iaşi!

13 ian. 2021, 20:36,
Sorin Pavelescu în Local

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat mai multe percheziţii la suspecţi de trafic de droguri. Oamenii legii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în mai multe locuri din Iaşi şi din comuna Bârnova. Suspecţii au fost duşi la audieri în urma percheziţiilor

Miercuri, 13 ianuarie 2021, polițiștii din carul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi au descins în mai multe locuri. Oamenii legii au efectuat percheziţii la suspecţi de trafic de droguri. Au fost vizate mai multe locuri din municipiul Iaşi , dar şi din comuna Bârnova.

Doi suspecţi, audiaţi de oamenii legii

Conform informațiilor deținute de reporterii Cotidianului BZI polițiștii de la BBCO Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT , îi vizează în cadrul anchetei pe doi bărbaţi. Aceleaşi surse afirmă că cei doi au fost duşi la audieri de către oamenii legii.
În urma percheziţiilor efectuate în Iaşi şi în comuna Bârnova, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au ridicat mai multe mijloace de probă, printre care şi mijloace de comunicare. Acum, urmează ca procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) să decidă ce măsură vor lua în ceea ce îi priveşte pe cei doi suspecţi. În eventualitatea în care aceştia vor fi reţinuţi pentru 24 de ore, cel mai probabil, mâine, procurorii DIICOT Iaşi vor formula o cerere de arestare preventivă pentru 24 de ore.

Tot mai multe reţele de trafic de droguri descoperite în judeţul Iaşi

În ultimul an, tot mai multe grupări de trafic de droguri au fost descoperite în judeţul Iaşi. De altfel, în urmă cu mai puţin de o lună, anchetatorii au descins la astfel de suspecţi. Aşadar, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au desfăşurat o acţiune pentru combaterea traficului de droguri de risc (canabis).
Pe data de 17 decembrie 2020, poliţiştii BCCO au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, într-un dosar de trafic de droguri de risc. Oamenii legii au anunţat faptul că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 1,8 kilograme de substanță vegetală, 60.000 de lei, 5.000 de euro, instrumente de cântărit, bani falși și o armă neletală. De asemenea, la acea dată, o persoană a fost dusă la audieri. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Iaşi şi al Inspectoratului de Jandarmi Județean Iaşi.

Condamnări din cauza substanţelor interzise

În urmă cu câteva luni, un tânăr a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni destul de grave. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Lucian Tudorel Androni la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la tânăr a mai multor comprimate care conțin ca substanță activă MDMA, precum și suma de 1.003 lei. La finele lunii august 2019, individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv sub acuzația amintită. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT Iași.

În timpul festivalului „Afterhills”, procurorii au cerut arestarea mai multor tineri. În principal, anchetatorii DIICOT i-au acuzat pe aceștia de trafic de droguri. La scurt timp după începerea festivalului, judecătorii au admis cererea de arestare pe numele lui Androni. Polițiștii ieșeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au întocmit în total 34 de dosare penale, în urma festivalului de muzică. De asemenea, polițiștii au confiscat 90 de comprimate ecstasy, zece pliculețe cu canabis, 20 de grame de cocaină, 30 de grame de canabis, șapte grindere, un cântar de mare precizie etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *