Prima pagină » International » Percheziții la mai multe rude și apropiați a lui Aleksei Navalny. Fratele său a fost arestat – Video
Percheziții la mai multe rude și apropiați a lui Aleksei Navalny. Fratele său a fost arestat - Video

Percheziții la mai multe rude și apropiați a lui Aleksei Navalny. Fratele său a fost arestat – Video

28 ian. 2021, 21:30,
în International

Navalny a fost închis imediat după întoarcerea în țară. Poliția din Moscova a lansat miercuri o serie de percheziții asupra domiciliilor și birourilor familiei și asociaților liderului opoziției ruse Aleksei Navalny și l-au arestat pe fratele său. Locațiile percheziționate includeau apartamentul lui Aleksei Navalny, unde poliția l-a reținut pe fratele său, Oleg, și un apartament închiriat în care locuia soția lui Aleksei, Yulia.

Videoclipul de pe postul de televiziune Dozhd a arătat-o ​​pe Yulia Navalnys punând jurnaliștilor de la fereastră că poliția nu i-a permis avocatului ei să intre în apartament. Manifestările care solicitau eliberarea lui Aleksei Navalny au avut loc în peste o sută de orașe din întreaga țară sâmbăta trecută. A fost un puternic spectacol de furie în creștere față de Kremlin. Aproape patru mii de persoane au fost arestate la aceste proteste.

Alte locații percheziționate de poliție miercuri au fost birourile fundației anticorupție Aleksei Navalny și studioul care îi produce videoclipurile și transmisiile online. Videoclipurile și transmisiile populare au contribuit la transformarea lui Aleksei Navalny în cel mai mare și constant dușman al președintelui rus Vladimir Putin.

Nu au existat comentarii imediate ale poliției cu privire la percheziții. Asociații lui Aleksei Navalny au declarat pe rețelele de socializare că perchezițiile au fost legate de presupuse încălcări ale reglementărilor epidemiologice de la protestul de masă de la Moscova de săptămâna trecută. Dar „adevăratul motiv pentru perchezițiile efectuate asupra echipelor, rudelor și biroului lui Aleksei Navalny este frica de necontrolat a lui Putin”, a spus echipa lui Aleksei Navalny într-un mesaj.

Alexei Navalny a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătorul a dispus reținerea domnului Navalny până la 15 februarie pentru încălcarea eliberării condiţionate ale sale. El va avea o nouă audiere pe 29 ianuarie pentru a stabili dacă pedeapsa sa suspendată de trei ani și jumătate ar trebui înlocuită cu o pedeapsă cu închisoarea. Navalny a spus că tratamentul său depășește o „batjocură a justiției” și a descris ședința drept „nelegiuirea de cel mai înalt grad”, conform bbc.com.

„Nu vă fie teamă. Ieșiți pe stradă, nu pentru mine, ci pentru voi înșivă, pentru viitorul vostru”, a spus el într-o adresă video (în rusă) de la secția de poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *