Prima pagină » Actualitate » Percheziții la locuința lui Alfred Bulai. Sociologul urmează să fie adus la audieri
Percheziții la locuința lui Alfred Bulai. Sociologul urmează să fie adus la audieri

Percheziții la locuința lui Alfred Bulai. Sociologul urmează să fie adus la audieri

04 sept. 2024, 11:20,
în Actualitate

Miercuri, 4 septembrie, anchetatorii au desfășurat percheziții la domiciliul sociologului Alfred Bulai, într-o investigație ce vizează acuzațiile de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, deschisă în urma unei anchete realizate de Snoop.

Parchetul Sectorului 1 a comunicat că au avut loc trei percheziții: una la locuința lui Bulai și două la adresele altor persoane implicate.

După percheziții, Alfred Bulai și celelalte două persoane vor fi aduse la Secția 2 Poliție pentru audieri.

Ancheta a fost inițiată după ce Snoop.ro a dezvăluit, la sfârșitul lunii iulie, că Alfred Bulai, profesor și șeful departamentului de sociologie la SNSPA, cerea unor studente să se dezbrace în fața lui. În urma acestor dezvăluiri, Bulai a fost suspendat din toate funcțiile sale de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Decanul de la SNSPA, „șocat” după audierea de la Parchet

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, a declarat că a fost „șocat” de ceea ce a aflat în timpul discuțiilor cu procurorii. El a menționat că anchetatorii i-au spus despre un incident în care o studentă a fost înfometată în timpul unui stagiu de practică, conform Agerpres.

Pîrvulescu a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București în calitate de martor în dosarul în care Alfred Bulai este investigat pentru abuz de funcție și agresiune sexuală. El a subliniat că stagiul de practică la care s-au referit anchetatorii este singurul pentru care nu există rapoarte disponibile la facultate, însă speră ca acestea să fie recuperate.

De asemenea, Pîrvulescu a menționat că investigația procurorilor se concentrează pe evenimentele din ultimii doi ani și a explicat că stagiile de practică, supravegheate de Bulai, aveau loc în diverse zone rurale din țară, fiind descrise ca „experimente sociologice”. La finalul declarațiilor sale, Pîrvulescu a recunoscut că a aflat multe detalii noi, dar că informațiile vor deveni publice treptat, odată cu progresul anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
05 septembrie 2024
05 septembrie 2024