Prima pagină » International » Percheziții la locuința lui Aleksei Navalnîi dar și în alte locații care au legătură cu acesta
Percheziții la locuința lui Aleksei Navalnîi dar și în alte locații care au legătură cu acesta

Percheziții la locuința lui Aleksei Navalnîi dar și în alte locații care au legătură cu acesta

27 ian. 2021, 22:30,
în International

Autorităţile din Rusia au intensificat investigaţiile care vizează membri ai opoziţiei, în contextul acţiunilor de protest, miercuri fiind percheziţionată locuinţa disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul belgian La Libre citate de Agerpres.

Agenţi de poliţie au descins, miercuri, în apartamentul din Moscova al familiei Navalnîi.

„Avocatul meu nu are permisiunea de a veni şi mi-au spart uşa”, a declarat Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi.

De asemenea, a fost efectuată percheziţie la sediul Fundaţiei Anti-Corupţie, a declarat Liubov Sobol, o apropiată a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi. Directorul Fundaţiei Anti-Corupţie, Ivan Jdanov, a confirmat percheziţia, precizând că a avut loc o descindere şi în apartamentul fratelui lui Aleksei Navalnîi.

În paralel, Autoritatea rusă pentru Telecomunicaţii (Roskomnadzor) a anunţat că va sancţiona platforme online precum Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki şi YouTube pentru distribuirea unor mesaje prin care minori au fost îndemnaţi să participe la protestele opoziţiei.

În plus, Ministerul de Interne de la Moscova a lansat o investigaţie privind „încălcarea normelor sanitare”, impuse din cauza pandemiei, prin organizarea de manifestaţii în Rusia.

Alexei Navalny a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătorul a dispus reținerea domnului Navalny până la 15 februarie pentru încălcarea eliberării condiţionate ale sale. El va avea o nouă audiere pe 29 ianuarie pentru a stabili dacă pedeapsa sa suspendată de trei ani și jumătate ar trebui înlocuită cu o pedeapsă cu închisoarea. Navalny a spus că tratamentul său depășește o „batjocură a justiției” și a descris ședința drept „nelegiuirea de cel mai înalt grad”, conform bbc.com.

„Nu vă fie teamă. Ieșiți pe stradă, nu pentru mine, ci pentru voi înșivă, pentru viitorul vostru”, a spus el într-o adresă video (în rusă) de la secția de poliție.

O mulțime de aproximativ 200 de susținători ai Navalny s-au adunat în fața secției de poliție cerând eliberarea să imediată.

Navalny a fost ulterior văzut condus de poliție într-una dintre închisorile Moscovei.

Avocatul său, Vădim Kobzev, a declarat că vor face apel împotriva deciziei judecătorești „ilegale”, potrivit agenției de știri Interfax din Rusia. Între timp, peste 70 de susținători și jurnaliști ai Navalny au fost reținuți luni în toată Rusia, potrivit grupului de monitorizare OVD-Info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`