Prima pagină » National » Percheziţii în judeţul Vâlcea! Mai multe persoane care falsificau certificate de vaccinare, duse la audieri
Percheziţii în judeţul Vâlcea! Mai multe persoane care falsificau certificate de vaccinare, duse la audieri

Percheziţii în judeţul Vâlcea! Mai multe persoane care falsificau certificate de vaccinare, duse la audieri

13 dec. 2021, 12:22,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Luni dimineaţa, 13 decembrie 2021, forţele de ordine au descins în judeţul Vâlcea. Mai multe persoane au fost ridicate de la domicilii lor şi din două instituţii publice, după ce sunt suspecte că au comis mai multe fapte de corupţie şi fals.

Cele 11 percheziţii au vizat mai mulţi indivizi care au comis faptele penale anul acesta în cadrul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 demarată pe teritoriul statului român, potrivit procurorilor vâlceni.

„În cursul zilei de 13 decembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 11 locaţii, situate pe raza judeţului Vâlcea, dintre care două sunt la sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. La sediul Parchetului de pe Tribunalul Vâlcea urmează să fie prezentate în vederea audierii mai multe persoane”, au transmis reprezentanţii Parchetului Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare, cercetările vizează emiterea unor certificate verzi în anumite centre de vaccinare şi de către medici de familie din judeţ, asupra cărora există suspiciuni că ar fi false.

Mascații au descins la mai multe locații într-un dosar de corupție privind certificatele verzi false

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Public, persoanele vor fi audiate într-un dosar penal de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID. În cursul zilei de 13 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 11 locații, situate pe raza județului Vâlcea, din care două sunt la sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, IGPR – Direcția Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Un medic de familie vindea certificate false de vaccinare. A fost reținut pentru 24 de ore

Reamintim faptul că în dimineața zilei de 2 septembrie 2021, autoritățile din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au efectuat percheziţii la domiciliul unui doctor de familie din Corbii Mari. Potrivit polițiștilor, femeia a eliberat adeverinţe false de vaccinare împotriva noului Covid-19, pentru zece fotbalişti. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore de forțele de ordine.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19”, potrivit unui comunicat remis de Poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`