Prima pagină » National » Percheziții în județele Harghita și Mureș. Mai multe persoane bănuite de șantaj și cămătărie
Percheziții în județele Harghita și Mureș. Mai multe persoane bănuite de șantaj și cămătărie

Percheziții în județele Harghita și Mureș. Mai multe persoane bănuite de șantaj și cămătărie

13 oct. 2023, 09:26,
în National

Un număr de 32 de percheziţii se desfăşoară, vineri dimineaţa, în municipiile Gheorgheni şi Topliţa, din judeţul Harghita, precum şi în judeţul Mureş, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie.

Potrivit IPJ Harghita, percheziţiile domiciliare sunt efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Gheorgheni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, iar acţiunea este în desfăşurare.

„Din cercetări s-a reţinut că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, mai multe persoane, din municipiul Gheorgheni, ar fi acordat către diverse persoane sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între 20 şi 300 de lei pe lună. Totodată, pentru persoanele care ar fi restituit împrumutul cu întârziere sau n-ar fi avut posibilitatea să achite dobânzile, persoanele bănuite ar fi recurs la ameninţări şi şantaj”, se arată în informarea IPJ Harghita.

Percheziții şi la Tribunalul Suceava și la locuința unui judecător

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României efectuează în cursul zilei de miercuri mai multe percheziții domiciliare în județul Suceava. Au fost vizate printre altele locuința unui magistrat de la Tribunalul Suceava, dar și biroul de serviciu din incinta Palatului de Justiție Suceava.

Judecătorul vizat de această anchetă estre Ana Maria Chirilă, care activează la Secția Penală a Tribunalului Suceava.

La audierile care se derulează în clădirea Parchetelor din Suceava au fost chemați mai mulți martori, dar și persoane suspecte în acest dosar și nu este exclus ca la final să se lase și cu rețineri de persoane.

În dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție, divulgare de informații nepublice și favorizarea făptuitorului, în raport de sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri de pe raza județului Suceava.

În dosar au avut loc 12 percheziții autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *