Prima pagină » Local » Percheziţii DNA la punctul de frontieră Sculeni. Mai mulți polițiști sunt vizați – UPDATE, FOTO, VIDEO

Percheziţii DNA la punctul de frontieră Sculeni. Mai mulți polițiști sunt vizați – UPDATE, FOTO, VIDEO

22 nov. 2023, 09:17,
BZI.ro, în Local

La această oră sunt vizaţi mai mulţi poliţişti și vameși de la frontieră. Procurorii DNA efectuează descinderi la punctul de frontieră Sculeni.

UPDATE3: Avocatul Ovidiu Bulgariu reprezintă doi polițiști de frontieră.

„Ancheta vizează o serie de presupuse infracţiuni de corupţie desfăşurate la vamă Sculeni. Din ce-am văzut sunt infracţiuni de luare de mită sau abuz în serviciu. Mai multe informaţii nu avem. Reprezint 2 poliţişti de frontieră. Urmează să ne concretizăm să aflăm despre ce este vorba”, a transmis avocatul Ovidiu Bulgariu.

UPDATE2: Șefii de la Direcția Regională Vamală Iași nu confirmă că ar fi și vameși cercetați.

UPDATE: Procurorii DNA au transmis efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de către funcționari publici în legătură exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023.

În cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 7 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA.

Cercetările continuă la Direcția Națională Anticorupție Iași.

Știre inițială

Vă aducem aminte că s-au efectuat percheziții și la polițiștii de frontieră din Calafat. Aceștia au fost suspectați de luare de mită și abuz în serviciu.

„În cursul zilei de 21 noiembrie, ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj”, a transmis Direcţia Generală Anticorupţie.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii
  • dupa atatia ani … cam tarziu… ce nu au mai cotizat baietii ?

  • Iaca ghidușilor că v-a liniștit. Sunteți fericiții câștigători. Nu mai încăpeați unii de alții. Șefii nu erau buni. Aveți timp să vă împrieteniți. Vă unesc multe fărădelegi. Întotdeauna la sfârșit de an serviciile numără vameșii.

  • L ati ridicat pe politistul chelios Dan, mare spagar

  • Inainte de alegeri se repeta aceeasi dramoleta ieftina!!! Cu cei 180 de vamesi de pe timpul lui Blaga ce mai stiti???? Unul se lauda din Dubai ca are firma de imobiliare si are si o bjnaciune blonda cu el! Vedeti pe youtube clipul

  • Intrebati cetatenii onorabili ai urbei care nu au muncit macar o ora in viata lor de unde parale pentru case, etc. Poate BCCO face o plimbare pe strada Petre Andrei chiar in spatele propriului sediu sau se pot uita si de pe geam si poate le atrage atentia ceva. Nu spui ce ca stapanii is persoane onorabile.

  • În decembrie se discuta iar în JAI aderarea României la Schengen… Autoritățile vor sa aibă argumente!!!

  • Gata! Dupa controalele astea dispar spagarii si coruptia :))

  • Exact aceeași DOCTRINĂ o găsiți peste tot segmentul BUGETAR……. șpăgi…. atenții…… sporuri……
    Trăiască ROMÂNIA socialistă!!!!!!!!

  • Haoleoo , da ce facurati ma ? pai voi stiti cit ia costat spaga pentru un post de vames in vama ? Haaaoooleooo pai ba baietilor da voi stiti cit costa spaga pentru sef de post vamal ? pai pe timpul lu buldogu Blaga cind ia luat cu elicopterul se svonea ca e 100,000 de iepuroi spaga pentru postul de sef de vama !, pai si cum vreti voi sa amortizeze costurile baietii astia ? sau se face rotatia ?

  • Pai aia de pe Petre Andrei produc lovele pt coloneii de la BCCO!!! De asta ploua si totul e bine…

  • Daca acceptam postul la politia de frontiera, teoretic aveam si eu 2-3 vile, 2-3 limuzine, 3-4 amante, concedii in oriunde, trai de nabab,
    Asa e in Romania, afaceri cu ..statul.
    Da’ tot cinstit raman,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *