Prima pagină » Local » Percheziții de amploare la Iași! Mascaţii au descins în mai multe locații. Este cea mai mare desfăşurare de forţe din ultima perioadă – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO, UPDATE

Percheziții de amploare la Iași! Mascaţii au descins în mai multe locații. Este cea mai mare desfăşurare de forţe din ultima perioadă – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO, UPDATE

04 aug. 2023, 08:21,
BZI.ro, în Local

În aceste momente au loc percheziții în localitatea Cornești, comuna Miroslava, județul Iași.

Conform surselor BZI, mascații au descins în mai multe locații, iar cel puțin o mașină va fi ridicată de la fața locului.

UPDATE3: 14 persoane sunt conduse la audieri.

„La data de 4 august 2023, polițiști din Iași, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează 3 percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

La perchezițiile efectuate în județul Iași, participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă doi polițiști din Iași.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat de pe teritoriul României 8 persoane vătămate, majore, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii.

Victimele ar fi fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline.

14 persoane vor fi conduse în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din Suceava și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis anchetatorii.

UPDATE 2: Conform ultimelor informaţii obţinute de reporterii BZI, se pare că ancheta are la baza infracţiuni privind traficul de persoane.

UPDATE 1: Două autoturisme au fost ridicate de mascați, de la fața locului.

Ancheta vizează un cuplu care mâine, 5 august 2023, urma să aibă nuntă.

Comentarii
  • Cetățean Miroslava

    Felicitări ,in sfârșit ne scăpați de frați Odobasi ,Buhan și celelelate mizeri din comuna 👍👍👍

  • Va rog nu îl luați pe cumătru meu Lucica ,cine ma mai fute in cur după

  • pe unde intra bre cu drogure? le plonjeaza din helicoptere? pai ce e la granitza? plangeti sa intrati in spatiul Shengen de mai mare rusinea si tupeul…

  • Mama lu boghian

    Baiatu meu e supărat ca ii luați cumătru .
    Lăsați-l pe Lucica acasă va rog

  • Odobasu Lucian

    Salut ,sunt fraților abia am reușit să-mi injectez brațele din cauza la mascați ,ma duc puțin la frâna cu frați mei Pau si Adita ,ne-au promis si frați Buhan ca vin cu noi plus alți frății de ai noștri !Ne auzim cu bine peste 10 ani va pup si sa nu bă futeti in cur ca noi cei de sus ✌️✌️✌️

  • Iar au sifonat corduneni concurenta…. Costel cel mare nu doarme! Au frății lui câteva dosare și au nevoie de colaborare intensa ca sa EUR pedepse cu suspendare! In plus nepotu Ricardo trebuie sa își vândă el marfa , sa ii dea lui Adrian sa nu moara de foame pe ticktok !

  • traficantul Mircea Silvestru

    adresa: George Cosbuc 70
    numar de telefon de contact: 0749322076
    firma: COLIBRI STUDIOS SRL CUI: 36649492
    masini folosite la livrari de droguri:
    IS 15 KDR
    VOLKSWAGEN VW PASSAT
    sasiu: WVWZZZ3CZ7P056224

    IS 49 HAI
    VOLKSWAGEN VW PASSAT HIGHLINE 2.0 TDI DSG 4MOT
    sasiu: WVWZZZ3CZGE164449

  • @Mircea Silvestru

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Pai si cu nunta ce facem boss?? Eu am investit in costum si pantofi..

  • Inca o perchezitie la nunta si e perfect,bravoo!!! Semnat un prieten😂😂

  • Parchetul trebuie sa se sesizeze din oficiu in ceea ce priveste ANAF. Aia de plm au pazit? Nu exista justificate cu documente pt averea astora prinsi acum. In schimb, ANAF pune biciul pe cei care cotizeaza deja.

  • Șmecherii cu case pe dealuri , printre cai și boi.

  • Doar o casa pe deal ,n au ajuns dezvoltatorii acolo

  • S-a facut plata. Ii lasam in libertate

  • Roata se intoarce,plătitorilor de smecherie,săgeților!!!La multi ani înainte!!!!!

  • Preafericitul Mobra

    Le-a dat-o DICOTU de i-a julit! Super ! Dă belea! De la jujulit la julit! Cam toate la vremea lor! Na ca plesnit jmekeria! La pușcărie !!!

  • Sugeți laptele lor din sula aia ce vă bucurați s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *