Prima pagină » Actualitate » Percheziţii de amploare făcute de procurorii români la mai multe persoane suspecte că ar fi vaccinat fals împotriva COVID-19
Percheziţii de amploare făcute de procurorii români la mai multe persoane suspecte că ar fi vaccinat fals împotriva COVID-19

Percheziţii de amploare făcute de procurorii români la mai multe persoane suspecte că ar fi vaccinat fals împotriva COVID-19

16 nov. 2021, 10:02,
BZI.ro, în Actualitate

Mulţi români şi-au falsificat, cu ajutorul medicilor certificatul de vaccinare împotriva COVID-19. În trecut, ministrul Bode anunța că sunt mai multe dosare în lucru pe această temă. Așadar, în aceste condiţii, procurorii DNA efectuează mai multe percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi făcut fapte ilegale.

Procurorii DNA Oradea au suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals care au fost comise de mai mulți funcionari publici în 2021.

Procurorii efectuează mai multe percheziţii la persoane suspecte că ar fi vaccinat fals împotriva COVID-19

Așadar, în dimineaţa zilei de 16 noiembrie 2021 s-au pus în aplicare mai multe mandate de percheziţii domiciliare la 13 locații care sunt situate pe raza judeţelor Bihor și Satu Mare. Sunt mai mulţi funcţionari suspecţi că ar fi vaccinat fals împotriva COVID-19. Acuzaţiile întocmite de procurori sunt grave, vorbim despre infracțiuni de corupție și fals.

Potrivit unor surse judiciare, centrul de vaccinare din vama Peţea, jud. Satu Mare, este percheziționat de procurorii DNA Oradea în legătură cu suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și fals. Aceleași surse afirmă că funcționari ai statului român sunt vizați pentru modalitatea în care ar fi falsificat certificate de vaccinare pentru persoane interesate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Lucian Bode a anuntat cercetări penale pentru cei care s-au vaccinat fals impotriva COVID-19

Într-o intervenţie din fața Palatului Victoria, Lucian Bode a anunţat că sunt deja dosare penale în lucru pe numele celor care au obţinut în mod ilegal certificate de vaccinare. Ministrul interimar de Interne anunță că toţi cei care au obţinut în acest mod certificate vor merge la puşcărie.

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

De asemenea, Bode consideră că numărul de persoane care fac astfel de infracţiuni va stagna sau se va micșora după ce vor apărea primele pedepse date de judecători:

”Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.

Falsa vaccinare este periculoasă pentru toată lumea, susţine Raed Arafat

Raed Arafat a declarat faptul că falsa vaccinare este periculoasă atât pentru individul care a apelat cât şi pentru cei din jur. De altfel, acest lucru nu îi fereşte pe practicanţi de a contacta boala şi a face forme severe de COVID-19

În condiţia în care noi avem anumite reguli de sănătate publică, de exemplu, în birou dacă toată lumea e vaccinată până la zece persoane se poate sta fără mască, sunt anumite zone în care poţi să accesezi şi să spui ”Sunt vaccinat” plus inducerea în eroare a medicului, dacă te îmbolnăveşti medicul poate altfel abordează o persoană care ştie că e vaccinată decât o persoană care ştie de la început că nu este vaccinată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *