Prima pagină » Local » Percheziții de amploare făcute de polițiștii din Iași. Mai multe utilaje agricole de sute de mii de euro au fost furate din Miroslava și Șcheia – EXCLUSIV, FOTO

Percheziții de amploare făcute de polițiștii din Iași. Mai multe utilaje agricole de sute de mii de euro au fost furate din Miroslava și Șcheia – EXCLUSIV, FOTO

03 feb. 2024, 15:19,
în Local

Joi, 01 februarie 2024, Serviciul de Investigații Criminale Iași a pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Iași, Sibiu și Neamț, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Activitățile executate de mascați au fost efectuate într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru furtul în cursul lunii august 2023, a unui buldoexcavator, a unui tractor și a unui utilaj agricol, fapte comise în comună Miroslava și Șcheia, din județul Iaşi, prejudiciul reclamat fiind de circa 163.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost găsite două tractoare în valoare de 110.000 euro care au fost ridicate în vederea cercetărilor, întrucât există suspiciuni cu privire la proveniența acestora și un cap tractor în valoare de 18.000 euro care face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la nivelul altui inspectorat de poliție.

Polițiștii au dispus reținerea unui bărbat din județul Iași, acesta fiind introdus în arestul IPJ Iași pentru 24 de ore.

„La data de 01 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au pus în executare opt mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Iași, Sibiu și Neamț, la domiciliul mai multor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de, furt calificat”.

Activitățile au fost efectuate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru furtul în cursul lunii august 2023 a unui buldoexcavator, a unui tractor și a unui utilaj agricol, fapte comise în comună Miroslava și Șcheia, din județul Iaşi, prejudiciul reclamat fiind de circa 163.000 de euro (precizăm faptul că în cursul lunii septembrie 2023, urmare a măsurilor dispuse de polițiști, a fost recuperat buldoexcavatorul în valoare de 103.000 de euro).

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate două tractoare în valoare de 110.000 euro care au fost ridicate în vederea cercetărilor, întrucât există suspiciuni cu privire la proveniența acestora și un cap tractor în valoare de 18.000 euro care face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la nivelul altui inspectorat de poliție.

Totodată, poliţiştii au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat din județul Iași, acesta fiind introdus în arestul IPJ Iași.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 2 februarie a.c., a fost propusă arestarea preventivă față de cinci persoane bănuite de comiterea faptelor (dintre care față de 3 în lipsă). Instanța de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de bărbatul reținut și a controlului judiciar pentru 60 de zile față de alt bănuit, care în prezent se află în arestul IPJ Hunedoara, fiind arestat într-o altă cauză.

În cadrul activităților, polițiștii au primit sprijin din partea IPJ Neamț – SIC, IPJ Arad – SIC, IPJ Sibiu – SIC, BIC Iași, Secția nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa, Serviciul Acțiuni Speciale Iași, Neamț și Sibiu, și Serviciului Criminalistic Iași, Neamț și Sibiu.

Suportul a fost oferit de BOS Iași și UTAI Iași.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor care sunt implicate în comiterea acestor fapte, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`