Prima pagină » Local » Percheziții ale procurorilor DIICOT Iași la persoane bănuite de trafic de persoane! Fratele interlopului Cosmos Tănase a fost reținut de BCCO
Percheziții ale procurorilor DIICOT Iași la persoane bănuite de trafic de persoane! Fratele interlopului Cosmos Tănase a fost reținut de BCCO

Percheziții ale procurorilor DIICOT Iași la persoane bănuite de trafic de persoane! Fratele interlopului Cosmos Tănase a fost reținut de BCCO

12 mai 2021, 11:50,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 12 mai 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Iași, la locuințele unor persoane bănuite trafic de persoane.

Din cercetări s-a dovedit faptul că, începând cu anul 2014, două persoane ar fi recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere din România, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în Marea Britanie.

UPDATE: Valter Pășniceanu, fratele interlopului Cosmos Tănase ar fi  una dintre persoanele vizate de ancheta procurorilor DIICOT. Acesta trimitea fete pentru a practica prostituția în mai multe țări din Europa.

Mai multe tinere au fost racolate pentru a se prostitua în afara țării. Procurorii DIICOT Iași au intervenit

Tinerele din România ar fi fost mințite în ceea ce privește activitatea pe care urma să o desfășoare în Marea Britanie, dar și salariul pe care urma să-l primească. Fetele au fost cazate în Iași, Brăila și Constanța, și urmau să fie transportate in UK. Urmau să fie obligate să se prostituieze.

„Tinerele ar fi fost recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care ar fi urmat să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care ar fi urmat să o primească. Victimele ar fi fost cazate inițial în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, iar, ulterior, ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost cazate în locuințe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, cele două persoane bănuite ar fi postat anunțuri pe mai multe site-uri de profil. O singură victimă ar fi reușit să obțină zilnic, din practicarea prostituției, între 500 și 1.500 de lire sterline, bani care ar fi fost însușiți aproape în totalitate de către aceștia”, au transmis procurorii DIICOT Iași.

Două persoane, conduse la audieri

În vederea documentării activității infracționale desfășurată de către cei doi bănuiți, a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, între D.I.I.C.O.T. și Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

Două persoane urmează să fie conduse la audieri. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar în activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi.

În altă ordine de idei, operațiunea a beneficiat de suportul Eurojust.

Doi bărbați din Mureș au fost condamnați de magistrații ieșeni pentru trafic de persoane

Doi români domiciliați în județul Mureș au fost pedepsiți de magistrații din Iași, după ce au dat o țeapă cu locuri de muncă în construcții, în Germania. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gheorghe Sebastian Feher la 7 ani de închisoare, în vreme ce Ioan Tiberiu Feher a primit o pedeapsă de 3 ani de temniță, cu suspendare, pentru trafic de persoane. Mai mult decât atât, cei doi au fost obligați să achite despăgubiri de mii de euro către victime.

O țeapă cu locuri de muncă în Germania a fost tranșată la Iași! Astfel, doi bărbați din județul Mureș au fost pedepsiți ieri de magistrații ieșeni! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gheorghe Sebastian Feher la 7 ani de pușcărie, pentru trafic de persoane. În același dosar, Ioan Tiberiu Feher a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, sub aceeași acuzație.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ioan Tiberiu Feher va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Zău de Câmpie sau în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Dispune confiscarea de la inculpatul Ioan Tiberiu Feher a sumei de 4.550 de euro, obținută în urma comiterii infracțiunii de trafic de persoane”, au precizat magistrații ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *