Prima pagină » Editorial » Pepiniera de teroriști Hamas din Băneasa. Episodul 5
Pepiniera de teroriști Hamas din Băneasa. Episodul 5

Pepiniera de teroriști Hamas din Băneasa. Episodul 5

03 feb. 2024, 12:20,
Sorin Rosca Stanescu în Editorial

Este oficial. Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că studenți veniți în România, membri ai grupării teroriste Hamas, beneficiază de pregătire militară. Și sunt învățați nu numai cum să ucidă utilizând armamentul din dotare. Ci și cum să construiască tuneluri, cum să le amenajeze, cum să creeze și să întrețină căile de acces și de evacuare, cum să le asigure alimentarea cu energie electrică și apă și, de asemenea, cum să construiască suporturile aflate pe pereții laterali pe care le-am văzut toți în relatările războiului din Gaza, folosite pentru depozitarea rachetelor. Ei bine, de ani de zile, toate aceste lucruri se învață la București. Cursurile au fost absolvite până în prezent de cel puțin de 70 de palestinieni, cei mai mulți dintre aceștia fiind membri Hamas.

Despre aberațiile de la Academia de Poliție legate de luptătorii Hamas, Parlamentul știe încă din 2001

Uluitor! Despre aberațiile de la Academia de Poliție legate de luptătorii Hamas, Parlamentul știe încă din 2001! Iar lucrurile au continuat de atunci nu numai să se desfășoare, ci chiar să se dezvolte. Întrucât această dezvăluire explozivă se bazează exclusiv pe probe, în cele ce urmează vom publica corespondențe dintre Ministerul Justiției și reprezentanți ai Camerei Deputaților – o cerere de ridicare a imunității și încuviințare a trimiterii în judecată pentru infracțiunea de comunicare de informații false a unui parlamentar care a declarat, la o conferință de presă, că „acum câţiva ani, sub conducerea sa, Serviciul de Protecţie şi Pază instruia luptători HAMAS la Brăneşti, centrul de pregătire de acţiuni al Serviciului de Protecţie şi Pază”.

De asemenea, publicăm un document al Comisiei Juridice de Disciplină și Imunități precum și Raportul asupra cererii ministrului Justiției, prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare și încuviințarea trimiterii în judecată a domnului deputat Saulea Dănuț. La toate aceste documente adăugăm o declarație politică pe această temă a deputatului Viorel Dumitrescu, din partea Grupului parlamentar PRM, din noiembrie 2005, în care acesta arată că „în presa din România, s-au publicat articole preluate din presa israeliană, aducându-se la cunoştinţa opiniei publice că poliţia din Israel a arestat doi cetăţeni arabi, suspectaţi că fac parte din organizaţia teroristă Hamas, şi anume Nazmi Hassin şi Abed al Salaam Zidan, acuzaţi de către autorităţi că au fost recrutaţi de către Hamas în România, între 1993 şi 2003”.

Iată solicitarea semnată de ministrul Justiției de la acel moment (2001), Rodica Stănoiu și adresată președintelui Camerei Deputaților, funcție ocupată în 2001 de Valer Dorneanu:

„Am onoarea să vă înaintez cererea de ridicare a imunităţii parlamentare şi incuviinţare a trimiterii în judecată a domnului deputat Saulea Dănuţ, cerere formulată la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, conform prevederilor articolului 69 alineatul „1 din Constituţia Româniel şi articolului 182 alineatele 2 şi 3 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Cu deosebită considerație,

MINISTRUL JUSTIŢIEI, RODICA MIHAELA STĂNOIU”. (…)

Potrivit cabinetului Stănoiu, motivele acestei cereri sunt următoarele:

„La 11 octombrie 2001, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, m-a sesizat despre faptul că parchetul a efectuat acte premergătoare începerii urmăririi penale în dosarul penal nr. 417/P/2001 privind infracţiunea de comunicare de informaţii false, prevăzută şi pedepsită de articolul 168(1) din Codul penal. Din actele premergătoarte rezultă că in ziua de 14 septembrie 2001 în cadrul conferinţei de presă a Partidului România Mare, deputatul Saulea Dănuţ, referindu-se la Preşedintele României a spus între altele: „acum câţiva ani, sub conducerea sa, Serviciul de Protecţie şi Pază instruia luptători HAMAS la Brăneşti, centrul de pregătire de acţiuni al Serviciului de Protecţie şi Pază” (…)

Doamna senator Rodica-Mihaela Stănoiu, ministrul Justiției, a prezentat cererea şi documentația anexată prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare şi încuviințarea trimiterii în judecată a domnului deputat Saulea Dănuț pentru infracțiunea de comunicare de informații false, prevăzută şi pedepsită de art. 168′ din Codul Penal al României. Din actele premergătoare începerii urmăririi penale în dosarul penal nr. 417/P12001 Intocmit de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, rezultă că în ziva de 14 septembrie 2001, în cadrul conferinței de presă a Partidului România Mare, deputatul Saulea Dănuț a declarat, referindu-se la Preşedintele României, că ” acum câțiva ani, sub conducerea sa, Serviciul de Protecţie si Pază instruia luptătort HAMAS la Brănești, centrul de pregătire de acţiuni al Serviciului de Protecţie şi Pază.” Afirmațiile deputatului Saulea Dănuț au fost preluate de presa centrală, fiind reproduse atât în ziarul „Curentul”, cât şi în cotidianul „Evenimentul zilei”. Având în vedere că organizația HAMAS este o structură de factură teroristă, fapt de notorietate publică, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție s-a sesizat din oficiu şi a considerat că activitățile la care s-a referit deputatul Saulea Dănut în declarațiile sale publice, dacă ar fi fost realizate, puteau constitui amenințări la siguranța națională, astfel cum sunt prevăzute asemenea ‘amenimări în art. 3 lit i) şi l) din Legea nr. 51/1991 privind siguranța națională a României. Din verificările Parchetului de lăngă Curtea Supremă de Justiție a rezultat însă, că, în mod cert, pe teritoriul României nu au fost pregătiți membri ai organizatiei HAMAS.

Concluzia Parchetului a fost că informația privind instruirea pe teritoriul României a unor agenți HAMAS sunt false. Deputatul Saulea Dănut a comunicat aceste informatii în conferinta de presă a Partidului România Mare, difuzându-le astfel în public prin intermediul mijloacelor de infomare în masă. Comunicarea şi răspândirea unor informatii false de genul celor enunțate, este de natură să afecteze imaginea țării şi relațiile internaționale ale acesteia, mai ales că ele survin în contextul în care cele mai înalte autorități publice ale statului au exprimat oficial angajamentul ferm al României în eforturile de eradicare a terorismului internațional în conformitate cu prevederile art. 1681 din Codul Penal al României, constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani, comunicarea ori răspândirea prin orice mijloace, de ştiri, date şi infomații false ori de documente falsificate dacă fapta este de natură să aducă atingere siguranței statului sau relațiilor internaționale ale României.

După examinarea aspectelor prealabile de procedură, membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunități au apreciat în cursul dezbaterilor că declarațiile domnului deputat Saulea Dănuț nu au fost făcute în scopul exprimării unei opinii politice în exercitarea mandatului parlamentar. S-a reținut, totodată, că deşi atât Preşedinţia României, cât şi Serviciul de Protectie şi Pază au dat comunicate oficiale prin care au infirmat cele spuse de domnul Saulea Dănuț, acesta a persistat în susținerea lor. Se elimină, astfel, şi posibilitatea ca domnul deputat să fi făcut afirmațiile respective în necunoştintă de cauză sau din eroare. În interventiile lor, membrii comisiei au considerat că cererea ministrului justiţiei, prin care se solicită ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Saulea Dănut pentru difuzare intenționată de informații false, este întemeiată.

După dezbaterile în care membrii comisiei şi-au exprimat punctele de vedere asupra faptelor pentru care ministrul Justiţiei solicită ridicarea imunităţli parlamentare a domnului deputat Saulea Dănut, precum şi asupra îndeplinirii conditiilor procedurale regulamentare, s-a procedat la votul sccret cu buletine. Cei 15 membri prezenți ai comisiei au votat după cum urmează: 12 „pentru”, 1 „Impotrivă”, 2 buletine de vot fiind anulate, întrucât nu exprirnau nici o opţiune. În consecinţă, Comisia juridică, de disciplină şi imunități, compusă din 24 de deputaţi, nu a putut aviza favorabil cererea ministrului justitiei de ridicare a imunității parlamentare şi încuviinţarea trimiterii în judecată a domnului deputat Saulea Dănuţ datorită neîntrunirii numărului minim necesar de 13 voturi „pentru”, astfel cum se prevede în art. 182 alin. (4) din Regulamentul Camerei Deputaţilor”

Ce spunea presa israeliană despre pregătirea teroriștilor Hamas pe teritoriul României

Iată declarația politică pe această temă a deputatului Viorel Dumitrescu, din partea Grupului parlamentar PRM, din noiembrie 2005:

„În ultimele zile, în presa din România, s-au publicat articole preluate din presa israeliană, aducându-se la cunoştinţa opiniei publice că poliţia din Israel a arestat doi cetăţeni arabi, suspectaţi că fac parte din organizaţia teroristă Hamas, şi anume Nazmi Hassin şi Abed al Salaam Zidan, acuzaţi de către autorităţi că au fost recrutaţi de către Hamas în România, între 1993 şi 2003.

În legătură cu acest eveniment, este cazul a reaminti că prin rechizitoriului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Corneliu Vadim Tudor şi deputatul Dănuţ Saulea au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false, prevăzute de art. 168 din Codul penal.

Prin actul de acuzare se reţinuse că la Conferinţa de presă din 14.09.2001 şi în interviul radiodifuzat la 17 septembrie 2001, Corneliu Vadim Tudor a susţinut că deţine de mai mult timp informaţii privind pregătirea unor agenţi Hamas în România, ceea ce nu ar fi corespuns cu realitatea.

În faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosarul a suferit mai multe amânări, determinate de argumente de ordin procedural pentru ca, în cele din urmă, la cererea apărării, instanţa a dispus restituirea cauzei la Parchetul General pentru completarea urmăririi penale.

În principal, s-a solicitat ca organele de urmărire penală să facă demersurile necesare pentru a se stabili în mod temeinic dacă palestinienii antrenaţi pe teritoriul României proveneau din structuri Hamas sau alte formaţiuni teroriste.

S-a mai cerut să se verifice prin Ambasada Israelului dacă persoanele aflate în lista anexă comunicată de Direcţia de Paşapoarte, Serviciul Străin şi Probleme de Emigrări aflate pe teritoriul României se regăsesc printre structurile Hamas.

Aceleaşi demersuri urmau a fi făcute şi de serviciile abilitate, precum şi de Ministerul de Externe al Israelului.

Avem convingerea că descoperirea celor doi cetăţeni arabi a fost determinată şi de demersurile făcute la acele instituţii cu care prilej s-a demonstrat că afirmaţiile cuprinse în Conferinţa de presă şi emisiunea Radio au fost reale şi prin ele nu s-a urmărit comunicarea de informaţii false.

Am considerat de datoria noastră să atragem atenţia şi cu acest prilej asupra necesităţii ca organele abilitate să întreprindă toate acele acţiuni specifice pentru depistarea tuturor acelora care se dedau la acte de terorism ori se află în pregătire pentru asemenea activităţi.

Spre lauda mass-media din ţara noastră, aceasta asubliniat faptul că s-a făcut dovada pe deplin că cele afirmate de Corneliu Vadim Tudor au fost reale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024