Prima pagină » Actualitate » Penurie de dulciuri în SUA. Un producător național nu poate susține producția pentru Halloween

Penurie de dulciuri în SUA. Un producător național nu poate susține producția pentru Halloween

29 iul. 2022, 09:04,
în Actualitate

Va fi o penurie de dulciuri în SUA, anunță un producător național de ciocolată. Acesta susţine că nu are capacitatea de a produce suficiente dulciuri pentru Halloween. Reprezentanții firmei americane dau vina pe lanțul de aprovizionare din Germania, țară care este puternic afectată de lipsa de energie.

Nu este singura situație de acest tip din lume. De exemplu, în Franța, muștarul de Dijon nu se mai găsea pe rafturile din țară. Cu toate că pare banal, bucătăria franceză este una dintre cele mai mari din lume, iar muștarul este un element cheie în mai multe tipuri de mâncări tradiționale.

Penurie de dulciuri în SUA în apropierea sărbătorii de Halloween

Producătorul american de ciocolată Hershey a avertizat cu privire la o penurie de dulciuri în timpul sărbătorii de Halloween, în timp ce se luptă să-și intensifice oferta. Joi, directorul executiv Michele Buck a declarat că firma „nu va putea satisface pe deplin cererea consumatorilor”. Este cea mai recentă firmă care a fost lovită de pandemia și de războiul din Ucraina provoacă producția.

Mai devreme în cursul zilei, gigantul elvețian alimentar Nestle și-a majorat din nou prețurile din cauza costurilor „fără precedent”. În timpul unui apel după ce Hershey și-a lansat ultimele câștiguri, Buck a spus că companiei i-a fost mai greu să obțină ingrediente ca urmare a războiului.

Ea a adăugat că întreruperea aprovizionării cu energie a Rusiei către Europa – Moscova a tăiat aprovizionarea cu gaze către Germania, iar UE urmărește să-și restricționeze importurile de energie – afectează Germania, unde Hershey își aprovizionează echipamente și provizii. Deoarece produsele Hershey de zi cu zi și de sărbători folosesc aceleași linii de producție, doamna Buck a spus că firma a luat „decizia grea” concentrată pe bunătățile de zi cu zi.

„Am avut ocazia să oferim mai mult Halloween, dar nu am fost capabili să furnizăm asta. Și chiar produceam”, a spus ea.

Halloween, o sărbătoare națională în SUA

Perioada din jurul sărbătorii de Halloween din octombrie este una importantă pentru Hershey, dar și pentru cetățenii din SUA. Reprezintă aproximativ o zecime din vânzările anuale ale companiei, deoarece adulții și copiii fac aprovizionare cu Kit Kats, Twizzlers și Reese’s Peanut Butter Cups.

Firma a declarat că vânzările sale nete au crescut cu peste 19%, până la 2,37 miliarde de dolari (1,9 miliarde de lire sterline) în cele trei luni încheiate la 3 iulie, ceea ce a depășit așteptările pieței.

Companiile din întreaga lume se confruntă cu presiuni legate de costuri. Joi, Nestle a declarat că a crescut prețurile cu 6,5% în prima jumătate a acestui an. Șeful Nestle, Mark Schneider, a spus că creșterile de preț au fost făcute pentru a limita „impactul presiunilor inflaționiste fără precedent și al constrângerilor lanțului de aprovizionare”.

Halloween este o sărbătoare națională în SUA şi se sărbătorește pe 31 octombrie. Ce este Halloween vom afla în rândurile care urmează. Se spune că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele rele, dar și cele bune, trec în lumea noastră. Astfel, pentru a se feri de fantome, cei care serbează Halloween-ul își decorează casa în stilul specific acestei sărbători și se costumează în personaje înfricoșătoare.

În timp, sărbătoarea a devenit un prilej de bucurie și de ieșire din rutină. Obiceiurile specifice Halloween-ului sunt printre preferatele copiilor și a adolescenților. Cu ocazia acestei sărbători, copiii își pun creativitatea la contribuție pentru a crea personaje nemaivăzute. Pălăriile de vrăjitoare, măștile și tot felul de atribute magice sunt de nelipsit în seara de Halloween.

Așadar, există penurie de dulciuri în SUA, iar situația pare să nu aibă vreo rezolvare. Pe măsură ce războiul din Ucraina se adâncește, tot mai multe țări acuză lipsuri de diverse alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *