Prima pagină » Culinar » Pentru sărbătoriţi – Tort cu mousse de portocale
Pentru sărbătoriţi - Tort cu mousse de portocale

Pentru sărbătoriţi – Tort cu mousse de portocale

23 ian. 2020, 08:41,
în Culinar

Pline de vitamine, citricele sunt cele mai apreciate fructe în sezonul rece. Le poţi consuma proaspete sau le poţi transforma într-un desert rafinat pentru weekend, cum e acest tort cu mousse de portocale.

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g migdale, fără coajă
    250 g zahăr
    30 g unt
    esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 300 ml suc proaspăt de portocale
    50 g zahăr
    25 ml zeamă de lămâie
    200 g frişcă bătută
    10 g gelatină

Pentru glazura-oglindă:

  • 150 ml apă
    50 g zahăr
    200 g lapte condensat
    6 foi gelatină
    300 g ciocolată albă
    colorant alimentar galben

Mod de preparare:

Pentru blat, topeşti zahărul într-o cratiţă până devine uşor maroniu, apoi adaugi migdalele zdrobite, untul şi esenţă de vanilie, după gust. Omogenizezi şi torni aluatul într-o formă rotundă, cu inel detaşabil. Laşi blatul la răcit.

Pentru cremă, torni sucul de portocale într-o cratiţă pe foc şi-l laşi să fiarbă până când se reduce la jumătate. Adaugi zahărul, zeama de lămâie, gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, amesteci şi dai deoparte. Când s-a răcorit, încorporezi frişca, apoi amesteci. Pui crema peste blat, o nivelezi şi o dai la congelator peste noapte.

Pentru glazură, fierbi într- o cratiţă apa, zahărul şi laptele condensat un minut, apoi dai deoparte. Adaugi foile de gelatină înmuiate în apă rece şi bine stoarse, omogenizezi, apoi torni compoziţia caldă peste ciocolata albă ruptă în bucăţi cât mai mici. Mixezi compoziţia cu un blender vertical de mână şi, când capătă o consistenţă fină, adaugi colorant alimentar galben până obţii nuanţa dorită. Pentru ca glazura să fie cât mai lucioasă, strecoară compoziţia înainte să adaugi colorantul şi astfel înlături bulele de aer.

Scoţi tortul din formă şi-l aşezi pe un grătar, apoi torni glazura. După ce s-a întărit, îl decorezi după imaginaţie şi-l păstrezi la rece minimum 3 ore înainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`