Alege să prepari carnea de miel în stil grecesc, cu ierburi aromatice fel de fel şi cu condimente îmbietoare. Doar aşa îi vei surprinde pe cei dragi şi îi vei încânta şi pe cei mai mofturoşi dintre ei!
Ingrediente:
2 bucăţi rasol de miel
100 ml vin roşu
100 g pastă de tomate
2-3 fire rozmarin verde
sare
piper
1 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă zahăr
2 linguri ulei de măsline
100 g brânză feta
Mod de preparare:
Speli bucăţile de rasol de miel, le usuci şi le condimentezi cu sare, piper şi oregano uscat. Le pui într-o tavă, le stropeşti cu uleiul de măsline, torni o cană cu apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc mediu.
După o oră şi jumătate, îndepărtezi folia şi torni peste carne vinul, în care ai dizolvat pasta de tomate şi zahărul. Adaugi rămurelele de rozmarin şi mai laşi la cuptor, la foc mic, încă o oră şi jumătate. Dacă e cazul, completezi cu apă. La final, adaugi brânza feta tăiată în bucăţi mari şi mai ţii la cuptor 10-15 minute.