Prima pagină » Culinar » Pentru masa de Paşte – Chebapi de miel
Pentru masa de Paşte - Chebapi de miel

Pentru masa de Paşte – Chebapi de miel

15 apr. 2020, 11:56,
în Culinar

Nu te-ai gândit încă ce preparate inedite poţi pune pe masa de sărbători? Venim noi cu ideea: chebapi fragezi de miel cu mirodenii. Tu trebuie doar să ai puţină imaginaţie şi chef de gătit!

Ingrediente:

400 g carne tocată de miel
400 g carne tocată de vită
sare, după gust
piper, după gust
½ linguriţă chimion pudră
½ linguriţă boia turcească
câteva fire de coriandru verde
3-4 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
½ linguriţă bicarbonat
1-2 linguri ulei, pentru prăjit

Mod de preparare:

Amesteci cele două tipuri de carne, apoi adaugi bicarbonatul, usturioul zdrobit, coriandrul mărunţit, uleiul de măsline şi toate condimentele. Omogenizezi, amesteci cu folie alimentară şi laşi la frigider 2-3 ore.

Cu mâinile umezite, formezi mici chebapi, pe care îi aranjezi pe beţe de frigărui. Îi prăjeşti într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puţin ulei. Îi decorezi cu frunze de coriandru şi îi serveşti fierbinţi, cu ceapă roşie şi legume diverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`