Prima pagină » Sanatate » Pentru ce este bun calciu lactic? Din ce alimente poate fi luat suplimentul?

Pentru ce este bun calciu lactic? Din ce alimente poate fi luat suplimentul?

18 mai 2023, 12:56,
în Sanatate

Toată lumea știe pentru ce este bun calciul lactic. Acesta este esențial pentru creșterea organismului nostru. Dar efectele calciului asupra organismului nu se opresc aici. Corpul uman, ca toate plantele și animalele, are nevoie de calciu pentru a efectua procesele metabolice. Acesta joacă un rol vital în transmiterea impulsurilor nervoase, în reglarea tensiunii arteriale și în coagularea sângelui.

Calciul lactic stă la baza țesutului osos și a dinților. Oasele sunt cel mai mare depozit de minerale din organism. Dacă nu primiți suficient calciu din alimentație, corpul dumneavoastră îl va lua din oase. Este important să respectați o dietă adecvată, iar dacă nu primiți suficient calciu, luați suplimente de calciu lactic.

Pentru ce este bun calciu lactic? Alimente în care se regăsește acesta

Printre alimentele care conțin calciu se numără laptele și produsele lactate, cum ar fi brânza de vaci.Acesta se regăsește în verdețuri, în special varză și broccoli. În plus, calciul lactic poate fi luat din pește și alte fructe de mare.

Organismul folosește calciul pentru a regla metabolismul. Calciul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, ceea ce este important pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, oamenii de știință sunt de mult timp conștienți de capacitatea sa de a reduce simptomele sindromului premenstrual la femei.

În țările africane, calciul este folosit pentru a trata mușcăturile de păianjen otrăvitor. Poate că nu este o metodă modernă, dar este foarte eficientă. Cum știți dacă aveți suficient calciu? Organizația Internațională a Sănătății a stabilit o doză zilnică de 1.000 mg de calciu pentru fiecare adult. Pentru femeile cu vârsta de peste 50 de ani, necesarul este puțin mai mare și este egal cu 1.200 mg. Pentru a face aceste cifre mai clare, un pahar de lapte de un procent conține aproximativ 305 mg de calciu lactic.

Care vitamină răspunde de absorbirea calciului lactic în organism?

Vitamina D este necesară pentru a se asigura că calciul poate fi absorbit de organism. Asigurați-vă că o obțineți în alimentația dumneavoastră și că vă expuneți regulat la soare. Deficitul de calciu provoacă osteoporoză și alte boli ale oaselor.

Atunci când organismul este forțat să ia calciu din oase, acestea încep să-și piardă rezistența și devin predispuse la fracturi. Osteoporoza este deosebit de frecventă la femei, motiv pentru care aportul lor zilnic de calciu este puțin mai mare decât la bărbați. Copiii care nu primesc suficient calciu se opresc din creștere, iar oasele lor devin strâmbe.

Ce ar trebui să facă o persoană dacă dieta sa este lipsită de calciu? Puteți compensa prin administrarea de suplimente de calciu. Medicii recomandă să luați calciu sub una dintre cele două forme ale sale, carbonat de calciu și citrat de calciu.

Care sunt efectele secundare provocate de administrarea suplimentelor

Carbonatul de calciu este mult mai ieftin și poate fi cumpărat de la aproape orice farmacie. Pentru o bună absorbție, acesta trebuie luat împreună cu alimente. Citratul de calciu este mai modern. Nu este nevoie să fie luat împreună cu alimente și este mai bine absorbit de persoanele în vârstă cu niveluri scăzute de acid gastric.

Este important să fiți conștienți de efectele secundare ale suplimentelor de calciu. Poate apărea constipația și balonarea. Suplimentele de calciu pot afecta capacitatea organismului dumneavoastră de a absorbi anumite substanțe nutritive și medicamente. Asigurați-vă că îi spuneți medicului dumneavoastră dacă luați preparate de calciu.

Din moment ce ai aflat pentru ce este bun calciu lactic trebuie să fii atentă și împreună cu ce alte medicamente îl administrezi. De asemenea, este bine să știi că calciul lactic este utilizat de obicei pentru a menține compoziția minerală corectă a sângelui.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Ce ne aşteaptă de la 1 august, când cresc accizele şi TVA. Analist economic: "Inflaţia va exploda"
Playsport.ro
Bolojan schimbă harta României. Comasarea primăriilor din țară și reducerea...
Evz.ro
Aerul condiționat îți goleşte buzunarele. Cât te costă lunar un aparat
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Detalii tulburătoare despre JAFUL de la BNR! A fost TORTURAT să spună ADEVĂRUL
Playtech.ro
De ce carnea din străinătate este mai scumpă? O româncă stabilită în Elveţia face comparaţia: „Nu am dubii”
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 iulie 2025
12 iulie 2025