Prima pagină » National » Pentru banii de pensie, şi-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj
Pentru banii de pensie, şi-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj

Pentru banii de pensie, şi-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj

18 oct. 2022, 12:01,
în National

Într-o pădure din Lugoj, a fost găsit trupul unei bătrâne. Se pare că fiica acesteia, în vârstă de 56 de ani și-a ascuns mama moartă pentru a-i încasa mai departe pensia.

Femeia s-a ales cu 10 luni de închisoare cu executare.

Și-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj

O bătrână a fost ascunsă în pădure din Lugoj, județul Timiș, după ce a murit, chiar de către fiica sa pentru ca aceasta din urmă să primească pensia ei în continuare. În această cauză, Mihaela P. a fost condamnată definitiv la 10 luni de închisoare cu executare pentru profanare de cadavre sau morminte în urma faptei comise.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că în urmă cu 4 ani a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în lună martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj. În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, se arată în rechizitoriu.

Procesul în care femeia care și-a dus mama moartă în pădure s-a judecat la Judecătoria Lugoj şi a fost realizată și o expertiză psihiatrică din care a reieșit că aceasta suferă de tulburare de personalitate disociată, dar totuși a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei.

Cadavrul bătrânei a fost descoperit într-o pădure de lângă Lugoj în iulie a nului 2019. Ancheta a scos la iveală că bătrâna decedată a fost dusă în pădure în martie-aprilie 2019, cu un cărucior, chiar de către fiica sa.

Surse judiciare au declarat în acest sens că, deși de la momentul decesului până când bătrâna a fost descoperită în pădure au trecut câteva luni, fiica bătrânei decedate a încasat o singură pensie în valoare de 791 de lei pentru că, din eroare, fără să știe că bătrâna chiar a murit, Casa de Pensii i-a tăiat bătrânei pensia pe motiv de deces.

Doi ieșeni au fost lăsați fără banii de pensie

Într-un context diferit, amintim faptul că doi ieșeni au fost lăsați fără banii din pensii chiar de către factorul poștal. În urma incidentului, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Mihai Gabriel Șerban la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals. Poștașul a luat banii celor doi pensionari și a semnat în numele lor, sperând că va scăpa basma curată din toată povestea.

„Instanța constată că persoana vătămată Compania Naţională Poşta Română SA nu s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpatului Mihai Gabriel Şerban. Dispune desfiinţarea totală a cupoanelor de pensie cu numerele 174057 şi 347717”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Cu toate acestea, se pare că sentința nu este una definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Mihai Gabriel Șerban a început pe data de 16 martie 2022. Anchetatorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu ieșeanul pentru acuzațiile amintite. În edițiile anterioare, reiterăm faptul că reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Acum însă, se pare că o femeie și-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj pentru a-i putea încasa în continuare banii de pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`