Prima pagină » Actualitate » Pentru a face un avort la cerere, o gravidă plătește 1.000 de lei! Cabinetele ginecologice private din Iași se îmbogățesc pe spatele femeilor! În maternitățile ieșene, întreruperea de sarcină este „interzisă”
Pentru a face un avort la cerere, o gravidă plătește 1.000 de lei! Cabinetele ginecologice private din Iași se îmbogățesc pe spatele femeilor! În maternitățile ieșene, întreruperea de sarcină este

Pentru a face un avort la cerere, o gravidă plătește 1.000 de lei! Cabinetele ginecologice private din Iași se îmbogățesc pe spatele femeilor! În maternitățile ieșene, întreruperea de sarcină este „interzisă”

16 iul. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Actualitate

Pentru a face un avort la cerere, o ieșeancă plătește 1.000 de lei. Cabinetele ginecologice private din Iași încasează sume colosale pentru întreruperea de sarcină. În maternitățile ieșene, medicii spun că avortul la cerere este interzis. Cu toate acestea, medicii trimit pacientele la cabinetele lor private

Ieșencele care vor să facă avort la cerere într-un cabinet ginecologic privat din Iași plătesc 1.000 de lei. Pentru că mulți medici din cabinetele private ascund faptul că fac întreruperi de sarcină, redactorii BZI au fost nevoiți să-și ascundă identitatea pentru a obține informații de la cei care susțin că sunt împotriva avorturilor. Inițial, medicii au fost contactați și anunțați că subiectul este pentru presă. Au negat faptul că fac întreruperi de sarcină. Ulterior, redactorii BZI s-au prezentat ca fiind paciente interesate de acest serviciu și au aflat toate informațiile utile. Mulți medici ginecologi care lucrează în sistemul medical de stat au un al doilea job și în sistemul privat. Astfel, pacientele care vor să facă întrerupere de sarcină la maternitate sunt îndrumate către cabinetele private. Majoritatea medicilor neagă faptul că fac întreruperi de sarcină.

La cabinetul de ginecologie și obstetrică Yasmin-Med din Iași, în prețul de 1.000 de lei intră ecografia, anestezia și avortul

Cabinetele ginecologice private din Iași se îmbogățesc pe spatele femeilor care vor să facă avort. Redactorii BZI și-au ascuns identitatea și au contactat cabinetul de ginecologie și obstetrică Yasmin-Med din Iași. Un reprezentant al cabinetului care a răspuns la telefon a adresat o serie de întrebări, iar la final a prezentat oferta de prețuri.

„Întâi trebuie să-mi spuneți când ați avut ultima menstruație și dacă aveți simptome specifice gravidelor. Prețul întreruperii de sarcină este de 1.000 de lei pentru procedeul de aspirație cu anestezie. În preț intră consultul, ecografie, anestezie și procedeul în sine. Dacă aveți mai puține săptămâni, mai există și varianta de avort medicamentos, la 700 de lei. Pentru alte detalii, vă așteptăm la cabinet”, spune reprezentantul cabinetului de ginecologie și obstetrică Yasmin-Med din Iași.

La clinica Dr. Cărăuleanu, secretara nu dă informații presei, dar pacientelor le spune adevărul

La clinica de obstetrică și ginecologie Doctor Cărăuleanu din Iași, prețul unei intervenții de chiuretaj este același, 1.000 de lei. Redactorii BZI au contactat telefonic și acest cabinet. Inițial, secretara medicului Alexandru Cărăuleanu a spus că nu poate oferi informații legate de acest subiect presei și că va trebui să luăm legătura cu medicul reprezentant al clinicii. Când redactorii BZI au contactat-o în calitate de pacient, aceasta a oferit informația solicitată.

„Aspirația cu anestezie este la prețul de 1.000 de lei. Programarea se face cu cel puțin o zi înainte”, a specificat secretara clinicii de ginecologie Doctor Cărăuleanu.

De menționat este faptul că medicul mai sus menționat este angajat și la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, unde întreruperile de sarcină sunt interzise. Cel mai probabil, încurajează astfel pacientele să beneficieze de aceste servicii la cabinetul privat.

La cabinetul de obstetrică și ginecologie Galateea din Iași nu poți afla detalii despre întreruperea de sarcină

La cabinetul de obstetrică și ginecologie Galateea din Iași, persoana care a răspuns la telefon, după ce ne-a spus prețurile, ne-a invitat la cabinet pentru a afla alte informații. La acest cabinet, pe lângă suma de 1.000 de lei pentru întreruperea de sarcină prin procedeul de asipirare cu anestezie, ieșencele plătesc 100 de lei în plus pentru ecografie și consult. Persoana care a răspuns la telefon a părut extrem de intrigată de insistențele redactorilor BZI de a afla mai multe detalii despre procedeul specific.

„V-am spus prețurile, ajunge. Nu dau consultații prin telefon. Veniți la cabinet și vedem atunci ce aveți nevoie. Dacă aveți nevoie de avort medicamentos, e 500 de lei, plus 100 de lei consultație și ecografie”, spune reprezentanta cabinetului de obstetrică și ginecologie Galateea din Iași.

La Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, avorturile la cerere sunt „interzise”. Angajată: „Mai sunați săptămâna viitoare, poate se mai schimbă ceva”

Pentru a face un avort la cerere, o ieșeancă plătește 1.000 de lei într-un cabinet ginecologic privat din Iași. Redactorii BZI au contactat telefonic și Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, unitatea medicală în care medicii susțin că nu se fac avorturi la cerere. Totuși, o angajată a maternității, care a răspuns la numărul de telefon destinat pacientelor care doresc să se adreseze unui cadru medical din triaj, a demascat, fără să știe, adevărul din spatele avorturilor făcute la cerere.

„Noi nu facem avorturi la cerere de multă vreme. Totuși, sunați și săptămâna viitoare, poate se mai schimbă ceva”, spune angajata Maternității „Elena Doamna” din Iași.

La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, vizibil speriată de întrebarea „faceți avorturi la cerere?”, o angajată ne-a închis telefonul în nas.

„Nu facem avorturi la cerere”, a spus angajata maternității redactorilor BZI.

La Arcadia și Elytis, refuzurile au fost ferme, iar reprezentanții au răspuns prompt și fără motive de speculație: „Nu se fac avorturi la cerere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *