Prima pagină » Actualitate » Pentagonul spune că accidentul cu drona a „avariat probabil” avionul rusesc. Federația Rusă, prima reacție
Pentagonul spune că accidentul cu drona a „avariat probabil” avionul rusesc. Federația Rusă, prima reacție

Pentagonul spune că accidentul cu drona a „avariat probabil” avionul rusesc. Federația Rusă, prima reacție

14 mart. 2023, 21:18, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Secretarul de presă al Pentagonului, Pat Ryder, le spune reporterilor că, deși interceptările cu drone nu sunt neobișnuite, „acest tip de comportament este neobișnuit, nefericit și nesigur”.

El descrie acțiunile piloților ruși drept „nesigure, neprofesioniste”, adăugând: „Cred că acțiunile vorbesc de la sine”.

Ryder a spus că Su-27 rusesc care a tăiat elicea dronei ar fi fost probabil avariat.

Două avioane Su-27 au zburat cu drona timp de aproximativ 40 de minute

Operatorii dronei au fost forțați să prăbușească drona în urma coliziunii, deoarece a făcut ca MQ-9 să nu fie controlat, spune el.

El refuză să comenteze operațiunile de recuperare a dronei.

Drona MQ-9 are capacitatea de a fi înarmată, dar desfășura o misiune de informații și recunoaștere în apele internaționale, iar Pentagonul nu va comenta dacă erau arme la bord, a spus Ryder.

El spune că două avioane Su-27 au zburat cu drona timp de aproximativ 40 de minute, dar nu au existat comunicații radio între SUA și Rusia prin dronă înainte de coliziune.

Federația Rusă, prima reacție în scandalul dronei

Ministerul Rus al Apărării susține că avioanele de luptă rusești „nu au folosit armele de la bord” în cazul dronei americane doborâte în Marea Neagră.

„În dimineața zilei de 14 martie, deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, controalele spațiului aerian al Forțelor Aeriene Ruse au detectat zborul unei drone americane MQ-9 în direcția frontierei rusești.

Zborul a fost efectuat cu transponderele dezactivate, încălcând limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

Pentru a identifica intrusul, au fost în aer avioane de luptă din cadrul forțelor de apărare aeriană de serviciu.

În urma unor manevre bruște, în jurul orei 9:30 (ora Moscovei), drona a intrat în zbor necontrolat, cu pierdere de altitudine, și s-a ciocnit cu apa.

Avioanele de luptă rusești nu au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu drona și s-au întors în siguranță la aerodromul de origine”, au declarat reprezentanții ministerului rus al Apărării, potrivit presei ruse.

Casa Albă l-a convocat pe ambasadorul Rusiei

Casa Albă l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu ciocnirea unui avion de luptă rus cu o dronă americană peste apele internaționale.

Doborârea MQ-9 a fost cea mai recentă dintr-o serie de acțiuni întreprinse de echipajele aeriene ruse, pe care Comandamentul European al SUA le-a descris drept „periculoase și ar putea duce la calcule greșite și la escaladare neintenționată”.

Casa Albă comunică cu oficiali ruși de la „niveluri de înalt nivel” pentru a-și comunica obiecțiile, Anatoly Antonov fiind așteptat la Washington în această după-amiază, ora locală.

Comentarii
  • Sa le doboare pe toate.
    Ce cauta satanistii americani aici ?
    Sa primeasca ce au cautat !

  • Mooooooiiiistiii criminali amerlocii sa le dea jos pe toate,,,,, tu-i in git!!!!

  • Da’ ce cauta drona americana militara in spatiul rusesc, sau in imediata vecinatate ?!
    Ca si cum rusii ar avea drona langa…New York !!
    Asta e atac pe …fata !

  • minciuni. elicea dronei este in coada. nu poti sa ‘o tai’ fara sa faci praf ampenajul. iar daca ampenajul este praf, nu mai poti zice ca ai prabusit-o controlat pentru ca nu mai ai deloc control. ca sa nu mai zic ca nici un pilot nu ar intra cu botul aeronavei in drona. botul este o carcasa subtire care protejeaza radarul. cel mai probabil au defectat-o electronic cand s-a apropiat de crimeea. toate avioanele militare au mijloace de lupta electronica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *