Prima pagină » Razboi în Ucraina » Pentagonul recunoaște: Armata ucraineană a avut la fel de multe pierderi omenești ca cea a Rusiei 

Pentagonul recunoaște: Armata ucraineană a avut la fel de multe pierderi omenești ca cea a Rusiei 

10 nov. 2022, 12:17, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Pierderile omenești din armata ucraineană se ridică la ordinul sutelor de mii. Șeful de stat major al SUA, generalul Mark Milley a estimat miercuri, 9 noiembrie, că peste 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, adăugând totodată că numărul acestora este probabil similar de partea ucraineană.

„Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi”, a declarat generalul Milley, care s-a exprimat în faţa New York Economic Club. „Probabil acelaşi lucru (este valabil) de partea ucraineană”, a adăugat el.

Comentariile șefului de stat major al SUA intervin în timp ce Rusia şi-a ordonat trupelor să se retragă din oraşul Herson

Pierderile omenești din armata ucraineană sunt similare celei ale Rusiei

Cifrele date de generalul Milley asupra estimării de pierderi omenești din armata ucraineană, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington. Înaltul responsabil militar american şi-a exprimat de asemenea speranţa că vor avea loc negocieri pentru a pune capăt războiului, considerând că victoria militară nu este posibilă nici pentru Rusia şi nici pentru Ucraina.

„Trebuie să existe o recunoaştere reciprocă a faptului că victoria militară nu este probabil obţinută, în sensul propriu al cuvântului, prin mijloace militare şi, prin urmare, trebuie să ne uităm la alte mijloace”, a spus generalul Milley. Potrivit acestuia, există „o fereastră de oportunitate pentru negociere”.

Comentariile șefului de stat major al SUA intervin în timp ce Rusia şi-a ordonat trupelor să se retragă din oraşul Herson în sudul Ucrainei, o lovitură dură pentru campania militară a Moscovei. Cu toate că autoritățile din Kiev au reacţionat cu prudenţă, considerând că este puţin probabil ca armata rusă să părăsească acest oraş strategic fără luptă.

Iar în acets sens, Ramzan Kadyrov, liderul regiunii Cecenia, a declarat că sprijină decizia Ministerului rus al Apărării și a comandantului din Ucraina de a retrage trupele dintr-o parte a regiunii Herson.

La rândul său, preşedintele american Joe Biden a sugerat că retragerea armatei ruse este dovada că Moscova are „probleme reale” pe câmpul de luptă.

Oficiali ai SUA cer președintelui Zelensky să ia calea diplomației cu Rusia

În baza aceluiași șir de idei, reiterăm cum mai mulți oficiali americani, inclusiv consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, au început să facă presiuni mai urgente asupra ucrainenilor pentru a-şi schimba retorica după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a semnat un decret la începutul lunii octombrie prin care a exclus orice negocieri cu preşedintele rus Vladimir Putin. Decretul cu pricina a venit ca răspuns la anexarea autoproclamată de Rusia a teritoriilor din estul Ucrainei, în urma unor referendumuri false organizate acolo.

„Suntem pregătiţi pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte al Rusiei”, declara Zelensky luna trecută.

Consilierul Jake Sullivan a discutat problema direct cu președintele Zelensky în timpul unei călătorii la Kiev săptămâna trecută, au declarat sursele. El a exprimat opinia SUA că excluderea categorică a oricăror discuţii cu Vladimir Putin face jocul liderului rus, alimentând povestea Kremlinului că ucrainenii refuză să discute.

Totodată, luni, 7 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este „deschisă” la negocieri cu Ucraina, dar „în acest moment nu vedem o astfel de oportunitate, pentru că Kievul a transformat în lege (decizia lor) de a nu continua nicio negociere”.

În acest sens, Washington Post a relatat pentru prima dată că SUA îndeamnă Ucraina să pară deschisă la negocieri.

Comentarii
  • cum naiba dom’le cu armament de ultima generatie de la SUA si restul statelor NATO, echipamente militare, instructie militara, imagini satelitare la secunda, medicamente, pansamente, hrana, plus sprijiniti de la spate de catre propriul popor si au „avut la fel de multe pierderi omenești” ca si rusii? rusii care se lupta cu armament din WW2? americanii ii spulberau si ii fugareau peste granita intr-o saptamana eliberan la pachet cu Donbassul si pen. Crimeea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`