Prima pagină » International » Pentagonul lucrează pentru a determina amploarea scurgerilor de informații clasificate: „Încercăm să evaluăm ce ar putea fi acolo”
Pentagonul lucrează pentru a determina amploarea scurgerilor de informații clasificate: „Încercăm să evaluăm ce ar putea fi acolo”

Pentagonul lucrează pentru a determina amploarea scurgerilor de informații clasificate: „Încercăm să evaluăm ce ar putea fi acolo”

10 apr. 2023, 20:59,
BZI.ro, în International

Pentagonul încă lucrează pentru a determina amploarea unei scurgeri de informații clasificate care a avut loc în ultimele săptămâni, a declarat luni Chris Meagher, asistentul secretarului apărării pentru afaceri publice, potrivit CNN.

CNN a raportat că unele documente includ informații legate de războiul din Ucraina.

„Departamentul Apărării lucrează non-stop pentru a analiza amploarea distribuției, impactul evaluat și măsurile noastre de atenuare. Încă investigăm cum s-a întâmplat acest lucru, precum și amploarea problemei. Au fost pași pentru a arunca o privire mai atentă asupra modului în care acest tip de informații sunt distribuite și cui. De asemenea, încă încercăm să evaluăm ce ar putea fi acolo”, a spus Meagher.

Lloyd Austin a fost informat pentru prima dată cu privire la scurgerea de documente pe 6 aprilie

Meagher a spus că secretarul Apărării Lloyd Austin a fost informat pentru prima dată cu privire la scurgere de documente pe 6 aprilie și a început „să convoace zilnic lideri superiori” a doua zi.

În weekend, oficialii americani s-au implicat cu aliați și parteneri – dintre care unii au fost, de asemenea, implicați în scurgerea de documente, a spus Meagher.

Echipa Pentagonului lucrează, de asemenea, pentru a determina amploarea unei scurgeri de documente de materiale clasificate care includ afacerile legislative ale Departamentului de Apărare, afacerile publice, politica, consilierul general, informații și securitate și birourile comune ale personalului, a spus Meagher.

Ucraina a schimbat strategiile

Ucraina a fost nevoită să îşi modifice unele dintre planurile sale militare după scurgerea unor documente secrete ale Pentagonului, a declarat pentru CNN o sursă apropiată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce oficialii americani se grăbesc să evalueze pagubele produse de această breşă de securitate.

CNN a analizat 53 de documente scurse, elaborate între jumătatea lunii februarie şi începutul lunii martie. Unul dintre documente dezvăluie că SUA l-au spionat inclusiv pe Zelenski. Acest lucru nu este surprinzător, a declarat sursa apropiată preşedintelui, dar oficialii ucraineni sunt profund frustraţi de scurgerea de informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *