Prima pagină » Actualitate » Pensionarii vor primi ajutor de încălzire și în 2024! Câteva sute de lei pentru cei cu pensii mici

Pensionarii vor primi ajutor de încălzire și în 2024! Câteva sute de lei pentru cei cu pensii mici

07 oct. 2024, 10:57,
George Cristian în Actualitate

Veste extraordinar de bună pentru pensionarii cu venituri mici! Statul acordă, și pentru iarna 2024 – 2025, ajutoarele de încălzire în valoare de 700 de lei. Nu este singurul ajutor de care beneficează persoanele cu pensii mici. Acestea au parte și de anumite praguri de compesație, în funcție de venitul încasat.

Vă aducem aminte faptul că după recalcularea pensiilor mai mulți pensionari au depășit plafonul pentru care ar putea beneficia de ajutor. Recent, Guvernul a anunțat că această mărire nu va afecta ajutorul pentru încălzire și că pensionarii vor primi în continuare acest tip de ajutor.

Pensionarii vor primi ajutor de încălzire și în 2024

Pensionarii cu venituri mai mici de 2.210 lei vor primi un ajutor de încălzire și în 2024. Cei 700 de lei pot fi folosiți pentru plata facturilor curente sau a restanțelor, incluzând facturile la energie electrică, termică în sistem centralizat, gaze naturale, butelie, lemne de foc, cărbune, rumeguș sau alte materiale utilizate pentru încălzirea locuinței.

Acești bani sunt acordați în două tranșe, iar de ei pot beneficia atât pensionarii cu invaliditate, persoanele cu dizabilități grave sau accentuate, cât și familiile care primesc ajutoare sociale.

Chiar dacă pensiile unora au crescut în urma recalculării, beneficiarii continuă să primească acest sprijin, deoarece guvernul ia în considerare talonul de pensie dinaintea recalculării. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că recalcularea nu afectează eligibilitatea pentru acest ajutor, fiind necesar talonul de pensie emis înainte de modificare pentru a primi compensarea.

În plus, pentru încălzirea locuinței, se oferă sprijin și persoanelor cu un venit mediu net de până la 1.386 lei pe lună per membru de familie și până la 2.053 lei pentru persoanele singure.

Ce praguri de compensare a facturilor există

Pentru a stabili compensația oferită fiecărui solicitant, se iau în considerare toate veniturile nete obținute de acesta sau de membrii familiei sale în luna anterioară solicitării. Aceste venituri includ salarii, pensii, indemnizații de șomaj și alte drepturi de asigurări sociale, cu excepția alocației pentru susținerea familiei, alocației de stat pentru copii, bugetului personal complementar lunar, prestațiilor sociale destinate protecției și promovării drepturilor persoanelor cu handicap, burselor școlare, precum și tichetelor sociale pentru rechizite și îmbrăcăminte.

Compensațiile sunt acordate pe baza mai multor praguri de venit: pentru cei cu venituri lunare sub 200 lei, compensația este de 100%; pentru venituri între 200,1 și 320 lei, este de 90%; între 320,1 și 440 lei, de 80%; între 440,1 și 560 lei, de 70%; între 560,1 și 680 lei, de 60%; între 680,1 și 920 lei, de 50%; între 920,1 și 1040 lei, de 40%; între 1040,1 și 1160 lei, de 30%; între 1160,1 și 1280 lei, de 20%; iar între 1280,1 și 1386 lei pe membru de familie, compensația este de 10%. În cazul persoanelor singure cu venituri între 1280,1 și 2053 lei, compensația este de asemenea de 10%.  În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că persoanele care contribuie la Pilonul II de pensii au parte de o veste bună.

Începând cu data de 1 octombrie 2024, contribuția la acest pilon a crescut.  Contribuția la sistemul de pensii private a fost majorată de la 3,75% la 4,75% începând cu acest an, ceea ce a condus la o creștere suplimentară a valorii conturilor, peste randamentele deja bune obținute de administratori.  Așadar și în 2024 pensionarii cu venituri mici vor primi ajutor pentru încălzire.

 

Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
redactia.ro
Povestea tragică a lui Mihai, tânărul care la 16 ani avea grijă singur de frații lui. Adolescentul a murit după ce a fost strivit de o cracă
Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
a1.ro
Ramona Olaru, vacanță de poveste. Mulți români își doresc să ajungă acolo. Ce a vrut neapărat să facă
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
observatornews.ro
"Ţinutul tinereții veșnice", unde 1 din 10 locuitori trăiesc până la 100 de ani. Toți mănâncă acelaşi lucru
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
SIE face angajări. Cum arată testul pentru concurs
SportpeSurse
Ciolacu a semnat actul prin care maghiarii din România își freacă mâinile de bucurie
Playtech.ro
Cine are dreptul să verifice asociația de proprietari și când se poate face un control
Dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat decrete pe bandă rulantă. Cum se schimbă viaţa românilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Romina Gingașu, primele declarații despre divorțul de Piero Ferrari. Anunțul făcut după opt ani de relație
redactia.ro
Cine e Adelin Petrișor, omul care a înnebunit România cu filmulețele de pe Tiktok. Omul și-a renovat casa din donații, iar certurile dese cu concubina sa sunt urmărite de sute de mii de oameni
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 aprilie 2025
05 aprilie 2025