Prima pagină » National » Pensionarii urmează să primească o scrisoare de la Guvern! Mesajul transmis românilor ce s-au trezit cu pensia micșorată
Pensionarii urmează să primească o scrisoare de la Guvern! Mesajul transmis românilor ce s-au trezit cu pensia micșorată

Pensionarii urmează să primească o scrisoare de la Guvern! Mesajul transmis românilor ce s-au trezit cu pensia micșorată

26 aug. 2024, 19:00, 1 ,
în National

Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii au decis să transmită un anunț oficial către toți pensionarii din România, în urma dezbaterilor generate de recalcularea pensiilor. În acest mesaj, autoritățile subliniază că nicio pensie nu va fi redusă. Dacă, în urma recalculării, rezultă un cuantum mai mic, pensionarul va continua să primească pensia actuală.

„Nicio #pensie nu scade! Reiterăm pentru claritate: NICIO PENSIE NU SCADE! În plus, peste 3,8 milioane de pensii vor fi majorate! Postăm aici #informarea oficială pe care o vor primi pensionarii ale căror pensii rămân neschimbate,” se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

În anumite județe, distribuirea deciziilor de recalculare a fost temporar oprită

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a declarat la Antena 3 că a primit solicitări din partea mai multor case județene de pensii pentru a suspenda trimiterea deciziilor de recalculare către pensionari.

În unele situații, poștașii au fost instruiți să recupereze deciziile deja înmânate pensionarilor, sub pretextul că acestea necesită o revizuire.

„Într-adevăr, au existat cazuri în care doi angajați au recuperat deciziile de la câțiva pensionari. Deși s-a vorbit despre 17 cazuri, noi am verificat și confirmat 10. Explicația angajaților a fost că doreau să ajute pensionarii, scutindu-i de drumuri la casele de pensii, prin intermediul poștașului. Este o practică bazată pe încredere între angajați și beneficiari,” a explicat Valentin Ștefan.

Întrebat dacă au existat erori în deciziile de recalculare, Ștefan a răspuns că nu are detalii în acest sens, dar a confirmat că anumite case de pensii au solicitat stoparea temporară a distribuirii unor decizii.

Aceste situații nu se limitează la județul Alba, ci sunt prezente în mai multe județe din țară, deși numărul exact de decizii și județe afectate nu a fost centralizat.

Comentarii
  • Asa e. Pensiile recalculate la valori mai mici n-o sa scada, insa au uitat sa mentioneze faptul ca nici indexari n-o sa mai vada cativa ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`