Prima pagină » Actualitate » Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Măsura a fost abandonată
Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Măsura a fost abandonată

Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Măsura a fost abandonată

12 sept. 2022, 20:01,
în Actualitate

Pensionarii cu venituri mici nu vor primi majorarea promisă de Guvern. Aparent, tensiunile dintre PSD și PNL ar fi principalul motiv pentru lipsa majorărilor. Măsura a fost discutată să intre în vigoare începând cu data de 1 septembrie, iar termenul a fost depășit.

Ministrul PSD al finanțelor publice declara că se analizează creșterea plafonului de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafon până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului. Ar fi fost o măsură care viza aproximativ 1.000.000 de pensionari, iar majorarea în buzunarele pensionarilor ar fi fost între 1 leu și 100 de lei.

Pensionarii cu venituri mici rămân fără majorările promise

S-a renunțat la această măsură pentru că liberalii s-au arătat deranjaţi că le-au furat social-democrații această idee. Raluca Turcan spunea că a fost ideea sa și că PSD i-a furat-o.

„A și încercat să depună un proiect de lege în acest sens săptămâna trecută în Parlament, în calitate de deputat, însă a intervenit premierul Nicolae Ciucă”, transmite Mădălina Mihalache.

Raluca Turcan anunțase și o conferință de presă în care să prezinte acest proiect de lege. A anulat această conferință de presă după o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, spun surse din coaliția de guvernare.

Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă anunțau votarea bugetului 2023 în noiembrie

Este premieră absolută în România după ce Marcel Ciolacu și premierul Nicoale Ciucă au anunțat votarea bugetului 2023 în luna noiembrie din acest an. Cei doi oficiali spuneau că pensiile vor fi majorate începând cu luna ianuarie 2023.

Anunțul venise în contextul în care PSD a anunțat majorarea pensiilor începând din luna septembrie 2022, dar liberalii au fost mai rezervați în declarații pe acest subiect.

Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă anunță votarea bugetului 2023 în noiembrie

Într-o conferință de presă, atât Marcel Ciolacu cât și premierul Nicoale Ciucă au anunțat o premieră pentru România, și aceea de a vota bugetul 2023 în luna noiembrie. Cele două partide politice, împreună cu UDMR dețin o majoritate covârșitoare în Parlament, iar din aceste considerente nu există vreo posibilitate că opoziția să boicoteze votul pe bugetul anului viitor.

În schimb, Marcel Ciolacu a anunțat și creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Liderul social democrat a dat asigurări că premierul Nicolae Ciucă este de aceeași părere:

„Atât eu cât și premierul vedem această necesitate, ca pensiile să fie majorate. E necesar să merge în Parlament în luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, e nevoie să avem predictibilitate. (…) Decizia cu cât vor crește pensiile va fi la mine, la domnul premier și la domnul Kelemen, a explicat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *