Prima pagină » Actualitate » Pensionarii cu probleme medicale vor primi un ajutor de la stat! Iată când intră în vigoare noua lege
Pensionarii cu probleme medicale vor primi un ajutor de la stat! Iată când intră în vigoare noua lege

Pensionarii cu probleme medicale vor primi un ajutor de la stat! Iată când intră în vigoare noua lege

30 sept. 2024, 10:00, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Pensionarii cu probleme medicale vor primi un ajutor de la stat! Este vorba despre persoanele cu deficiențe de auz. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că pensionarii cu probleme auditive ar putea beneficia de un coeficient de solidaritate și de puncte de sprijin.

Pensionarii cu probleme medicale vor primi un ajutor de la stat!

Simona Bucura Oprescu a anunțat noi beneficii pentru pensionari. Legea îi vizează pe pensionarii cu probleme de auz, care pot primi un ajutor de la stat. Aceștia vor primi puncte de sprijin și vor beneficia de un coeficient de solidaritate.

„Împreună găsim soluţii, astfel încât, complementar noii legi a pensiilor, venim cu o soluţie discutată împreună cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale reprezentative, inclusiv Asociaţia Naţională a Surzilor (ANSR). (…) Venim şi cu un coeficient de solidaritate, dar şi cu puncte de sprijin pentru cei din această comunitate.”

Ministrul Muncii a mai precizat că a căutat constant soluții pentru ajutorarea persoanelor cu handicap.

,,Anul acesta am reuşit împreună să găsim soluţii, astfel încât, pentru cei care sunt încadraţi în handicap grav, să nu avem doar majorarea cu Indicatorul Social de Referinţă, ci din iunie să existe şi acea majorare de 10% suplimentară, ceea ce este un pas înainte. Toate aceste drepturi se vor regăsi în legea specială în domeniu, Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, ceea ce reprezintă un angajament ferm pentru statul român.”, a mai declarat Simona Bucura Oprescu.

Noi beneficii pentru pensionari

Pe 25 septembrie 2024, Ministrul Muncii a spus ce ajutoare vor primi persoanele cu deficiențe de auz, atunci când se vor pensiona.

„Asociația Națională a Surzilor împlinește 105 ani, ceea ce înseamnă multe povești de viață, emoții, evoluție și destine. Este una dintre cele mai vechi asociații non-guvernamentale din țară. Vă mulțumesc pentru că anul acesta am reușit împreună să găsim soluții pentru ca persoanele cu #handicap grav să aibă două creșteri de venituri și să beneficieze de o creștere a indemnizațiilor de la 70% la 80% din indicatorul social de referință (ISR). Împreună reușim să găsim soluții și pentru cei care sunt #pensionari sau vor dobândi calitatea de pensionari și au lucrat în condiții de handicap. Aceste drepturi vor fi incluse în Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Este un angajament ferm al statului român”, a declarat aceasta.

O nouă lege va veni în ajutorul pensionarilor români. Legea va permite primăriilor să acționeze ca intermediari între Casele de Pensii și pensionari pentru o gestionare mai eficientă a cererilor și distribuției biletelor de tratament sau de odihnă. Astfel, pensionarii ar putea ridica aceste bilete de la primărie și nu se vor mai deplasa până la Casa de Pensii de care aparțin.

,,Proiectul de lege vine în sprijinul pensionarilor din întreaga țară, oferind soluții concrete pentru simplificarea procesului de obținere a biletelor de tratament balnear și recuperare. Mai exact, proiectul introduce posibilitatea ca primăriile să acționeze ca intermediari între casele teritoriale de pensii și pensionari, permițând astfel o gestionare mai eficientă a cererilor și distribuției biletelor. În baza unei convenții între aceste instituții, pensionarii vor putea depune cererile și ridica biletele de tratament direct de la autoritățile locale, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la casele teritoriale de pensii. (…) Această modificare legislativă va contribui la o mai bună coordonare între instituții, eliminând o parte din birocrația existentă și facilitând accesul pensionarilor la drepturile care li se cuvin.”, precizează inițiatorii proiectului.

Cert este că persoanele cu deficiențe de auz vor beneficia de un coeficient de solidaritate și de puncte de sprijin atunci când se vor pensiona.

Comentarii
  • Toti batranii au boli multiple si toti ar trebui ajutati, nu numai anumite categorii pentru ca unii chiar au pensii mari si isi pot rezolva unele probleme.
    Cei de peste 75 de ani in general sunt cei mai napastuiti de soarta.
    Acestia au pensiile cele mai mici si medicamentatie multa si nu le mai ajung banii pentru utilitati si mancare.
    Retele costa enorm de mult pentru pensiile lor si chiar daca au anumite reduceri, acestea sunt insuficiente in ziua de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`