Prima pagină » National » Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei pentru a-și plăti facturile la curent și gaze
Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei pentru a-și plăti facturile la curent și gaze

Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei pentru a-și plăti facturile la curent și gaze

22 sept. 2022, 23:41,
BZI.ro, în National

Pentru a-și putea achita facturile cu sume uriașe la curent și gaze, mai mulți pensionari din Gorj au început să se împrumute de la Casele de Ajutor Reciproc. Ajunși în pragul disperării, cer sume modice de 200 de lei.

Unii dintre pensionarii din Gorj au ajuns într-o situație financiară dificilă, astfel încât sunt nevoiți să se împrumute de la CAR pentru a-și plăti facturile la energie.

Pensionarii au ajuns să se împrumute la CAR şi de 200 lei

Bătrânii ajung să împrumute și 200 de lei pentru a putea trece luna. La ghișeele instituției bancare s-au format deja cozi, iar majoritatea vârstnicilor au nevoie de bani pentru lemne, cărbuni, plata facturilor, dar și pentru cumpărarea medicamentelor.

„Sumele împrumutate variază între 200 și 60.000 de lei și pot fi achitate în maximum doi ani”, a declarat Mihaela Novac, contabil șef CARP Gorj.

Din cauza vârstei înaintate, fiind predispuși multor riscuri, pensionarilor nu li se pot acorda credite bancare, aceștia găsindu-și singurul ajutor la CAR, atunci când doresc să facă un împrumut, din varii motive. Potrivit reprezentanților instituției, ca o noutate, acum și copiii pensionarilor se pot împrumuta la Casa de Ajutor Reciproc.

Creșterea pensiilor românilor, motiv de dispută în coaliție. Marius Budăi nu știe cu cât vor fi majorate

Ministrul Marius Budăi susține în continuare ideea de creștere a pensiilor românilor, cu minim 10%.În replică, premierul Nicolae Ciucă consideră că o eventuală creștere ar trebui să fie bazată pe date reale luate din buget. Altfel spus, într-un interviu acordat unei publicații, ministrul Muncii menţionează faptul că majorarea pensiilor trebuie făcuta de la 1 ianuarie, în acest sens fiind lansat în interiorul ministerului o discuție cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele:

„(…) Primele măsuri solicitate, luând în calcul analizele făcute, o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie, dar și o discuție transparentă, în urma discuțiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și cu premierul, începând de astăzi (luni – n.d.), la nivelul Ministerului Muncii am declanșat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuție cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o creștere a salariului minim brut garantat în plată, ținând cont și de directiva nou aprobată privind salariul minim adecvat”, spune Marius Budăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *