Prima pagină » Local » Pensionar din Iași, la un pas de moarte! Septuagenarul, lovit fulgerător de un individ pe stradă. Agresorul, acuzat de tentativă de omor
Pensionar din Iași, la un pas de moarte! Septuagenarul, lovit fulgerător de un individ pe stradă. Agresorul, acuzat de tentativă de omor

Pensionar din Iași, la un pas de moarte! Septuagenarul, lovit fulgerător de un individ pe stradă. Agresorul, acuzat de tentativă de omor

10 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a vrut să omoare un pensionar din Iași. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Daniel Nicu Ungureanu

Un pensionar din Iași a fost la un pas de moarte! Asta, după ce septuagenarul a fost lovit fulgerător de un individ pe stradă. Acum, agresorul este acuzat de tentativă de omor. Ieșeanul în vârstă de 45 de ani a fost trimis ieri în judecată. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași îl acuză pe Daniel Nicu Ungureanu de tentativă de omor. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Daniel Nicu Ungureanu, acuzat de tentativă de omor

Daniel Nicu Ungureanu a intrat în atenția anchetatorilor ieșeni la finele lunii octombrie 2020. Atunci, acesta a fost arestat la domiciliu. Hotărârea a fost luată de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

„Instanța respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul Daniel Nicu Ungureanu. Dispune luarea față de inculpatul Daniel Nicu Ungureanu, cercetat pentru tentativă de omor, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au menționat reprezentanții Tribunalului Iași.

Pe lângă decizia arestului la domiciliu, judecătorii i-au impus atunci lui Daniel Nicu Ungureanu să nu discute cu victima sau cu membrii familiei acesteia ori cu martorii.

„Desemnează Poliția Municipiului Pașcani – IPJ Iași sub coordonarea Biroului Supravegheri Judiciare pentru supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu și a obligațiilor stabilite în sarcina inculpatului Daniel Nicu Ungureanu. Îi atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor stabilite în sarcina sa prin această încheiere, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu cea a arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului”, au adăugat magistrații.

Anchetat în urma unui incident destul de grav

Oamenii legii au afirmat că Daniel Nicu Ungureanu a intrat recent în vizorul lor. În urma unei dispute verbale cu un pensionar de 75 de ani, individul l-ar fi lovit pe acesta din urmă de mai multe ori. Autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La scurt timp, la fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție.
Victima a beneficiat de primul ajutor din partea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Septuagenarul a fost dus apoi, de urgență, la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Doctorii i-au acordat îngrijirile necesare. De asemenea, medicii au constatat că leziunile suferite de bărbatul de 75 de ani au fost de natură a-i pune viața în pericol. Anchetatorii au demarat cercetările și au ajuns la Daniel Nicu Ungureanu. Bărbatul a fost dus la audieri. Astfel, suspectul de tentativă de omor a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a acestuia. Totuși, judecătorii au luat decizia arestului la domiciliu în ce îl privește pe Daniel Nicu Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *