Prima pagină » Local » Pensionar de 75 de ani, angajat cu salariu de 9.250 lei pe lună la Consiliul Județean Iași. Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, și-a pus un apropiat pe o funcție-cheie în instituție (EXCLUSIV)

Pensionar de 75 de ani, angajat cu salariu de 9.250 lei pe lună la Consiliul Județean Iași. Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, și-a pus un apropiat pe o funcție-cheie în instituție (EXCLUSIV)

05 oct. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Maricel Popa, fostul președinte de la Consiliul Județean, și-a angajat un apropiat pe ultima sută de metri a mandatului său în instituția publică. În ultima parte a mandatului l-a adus pe funcția de consilier personal pe Dumitru Paraschiv, consilier județean PSD Iași, pe un salariu de 9.250 lei lunar. Acesta și-a dat demisia din funcția de consilier județean pentru a-l servi pe Maricel Popa din postura de consilier personal. Trecut de vârsta pensionării, Dumitru Paraschiv nu s-a bucurat decât de o lună de calitatea de consilier personal, acesta urmând a părăsi funcția odată cu blatisul-șef al PSD Iași

Personajul care a nenorocit organizația PSD Iași după alegerile locale 2020 a ajuns să ofere și sinecure de partid pe ultima sută de metri a mandatului de la Consiliul Județean. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, l-a angajat drept consilier personal pe Dumitru Paraschiv, cel care îndeplinea funcția de consilier județean în mandatul 2016-2020. Dumitru Paraschiv a demisionat din funcția de consilier județean PSD Iași pe 30 septembrie 2020, după alegerile locale, pentru a ocupa funcția de consilier personal al lui Maricel Popa. A ajuns în cabinetul fostului președinte în cursul lunii trecute și urma să opteze pentru una din cele două funcții într-un termen de 15 zile. Nu se va mai bucura însă de funcție după ce Maricel Popa a pierdut alegerile. Dumitru Paraschiv a apucat să prindă însă statul de plată pe finalul mandatului lui Popa.

Un bătrân de 75 de ani primește peste 9.200 lei pe lună din banii ieșenilor. Maricel Popa și-a angajat toți apropiații în CJ Iași

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, și-a angajat toți apropiații în cabinetul personal. A avut și 10 persoane pe cabinetul de la Consiliul Județean, unele fiind plătite cu peste 9.000 de lei pe lună. Pe lângă Dumitru Paraschiv, care va lua pe o lună 9.250 lei, un alt pensionar care a fost angajat la cabinetul lui Maricel Popa a fost și Mihai Gabriel Popescu.
Și acesta avea un salariu de 9.200 de lei lunar, pontat cu 8 ore pe zi. Fostul președinte al Consiliului Județean Iași a avut un adevărat aparat de propagandă în cabinetul său personal. Zece persoane au fost trecute pe statele de plată din cabinetul personal, iar alte patru pe cabinetele celor doi vicepreședinți. Cu toate acestea, Maricel Popa a pierdut lamentabil alegerile locale 2020, în ciuda atacurilor orchestrate de toată gașca plătită din bani publici.

Fostul șef al CJ Iași caută vinovații în altă parte. Maricel Popa trebuie să plece din fruntea organizației județene PSD

După ce a pierdut fotoliul de la Consiliul Județean Iași, Maricel Popa a ajuns să acuze pe toată lumea de eșecul său. Nu a contat faptul că s-a folosit de resursele Consiliului Județean pentru a-și face imagine și nici faptul că PSD Iași a devenit afacerea sa personală. În loc să promoveze candidații organizației, Maricel Popa a dezvoltat cultul personalității. A acuzat apoi că a fost sabotat de conducerea organizației municipale PSD Iași și de parlamentarii filialei, când realitatea a fost cu totul alta.

Maricel Popa a pierdut lamentabil cursa pentru Consiliul Județean Iași și pentru că a impus drept candidat la municipiu pe Camelia Gavrilă. Aceasta a ieșit pe locul trei după alegerile locale 2020, cu un scor sub cel obținut de filială pe orașul Iași. Alături de Maricel Popa și Camelia Gavrilă, vinovat de eșec este și Cristian Stanciu, directorul de campanie în aceste alegeri. Cei trei caută să prindă un loc pe listele pentru Parlamentul României și îi atacă pe oamenii din partid care le-au reproșat faptul că au dus organizația de râpă în ultimele luni.

Dezastru lăsat în urmă de blatistul din PSD Iași. Partidul a devenit o umbră în județul Iași

Maricel Popa, fostul președinte al CJ Iași, a ajuns să facă o politică de denigrare a celor care nu i-au cântat în strună și nu sunt parte a camarilei pe care o controlează. Numai faptul că s-a folosit de resursele Consiliului Județean Iași pentru campania electorală arată disperarea lui Maricel Popa de a rămâne la butoane. Faptul că alte persoane din partid vor să salveze organizația PSD Iași acum, cât se mai poate, nu le convine celor trei. Popa, Gavrilă și Stanciu au început atacuri interne, căutând să se victimizeze și să arunce vina eșecului în altă parte. Popa a impus-o candidat pe Camelia Gavrilă, făcând un blat cu aceasta pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Această înțelegere a dus de râpă PSD în județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *