Prima pagină » Local » Pensionar de 74 de ani, trimis la închisoare de judecătorii din Iași! Condamnat definitiv după ce a ademenit două fetițe și le-a supus la perversiuni sexuale!
Pensionar de 74 de ani, trimis la închisoare de judecătorii din Iași! Condamnat definitiv după ce a ademenit două fetițe și le-a supus la perversiuni sexuale!

Pensionar de 74 de ani, trimis la închisoare de judecătorii din Iași! Condamnat definitiv după ce a ademenit două fetițe și le-a supus la perversiuni sexuale!

29 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un pensionar a fost pedepsit definitiv de judecătorii ieșeni, pentru o faptă teribilă. Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Constantin Gaiță și au menținut pedeapsa dată de prima instanță în cazul pensionarului. Acesta fusese condamnat la 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru corupere sexuală a minorilor și tentativă de viol

Un pensionar în vârstă de 74 de ani a fost pedepsit definitiv de magistrații ieșeni. Individul a fost trimis la închisoare, după ce a abuzat două fetițe. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Constantin Gaiță împotriva deciziei de condamnare luată de prima instanță în cazul său.
Inițial, pensionarul a primit o pedeapsă de 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru corupere sexuală a minorilor și tentativă de viol. Așadar, prin sentința definitivă emisă ieri, individul a fost trimis la pușcărie.

Constantin Gaiță, acuzat că a supus două fetițe la perversiuni sexuale

Procesul lui Constantin Gaiță a început pe 14 august 2019. Atunci, procurorii vasluieni l-au trimis în judecată pe individul de 74 de ani, sub acuzațiile de corupere de minori și tentativă de viol.

„Victimele I.M.A., în vârstă de 9 ani, și M.A., în vârstă de 7 ani, sunt verișoare și locuiesc împreună cu familia într-un imobil care se învecinează cu cel al inculpatului Constantin Gaiță. Potrivit declarațiilor persoanelor vătămate, în luna iunie 2018, imediat după încheierea anului școlar, în jurul datei de 15 iunie 2018, în timp ce se jucau în stradă în dreptul imobilului inculpatului, s-au apropiat de gardul acestuia pentru a lua agude dintr-un pom. Văzându-le, inculpatul le-a chemat în curte, după care le-a invitat în casă, spunându-le că le va da câte un ban. Cele două persoane vătămate au intrat în casa inculpatului, moment în care acesta s-a dezbrăcat de pantaloni și a început să-și mângâie organul genital. Apoi le-a solicitat și celor două minore să procedeze în același mod, însă acestea s-au speriat și au fugit din casă”, au menționat anchetatorii.

O fetiță, salvată de mama sa

Anchetatorii au mai afirmat că, pe 24 iunie 2018, în jurul orei 16:00, una dintre fetițe se juca pe stradă în zona locuinței pensionarului, când l-a văzut în curte pe Constantin Gaiță.

„Conform declarației persoanei vătămate, inculpatul a invitat-o pentru a-i da un ban și, după ce a intrat în curte, inculpatul a asigurat poarta cu zăvorul. Apoi a luat-o de mână și au intrat în casă, după care a încuiat ușa. Inculpatul și-a dat jos pantalonii și chiloții până la nivelul genunchilor, după care s-a masturbat, solicitându-i și persoanei vătămate să procedeze la fel. Aceasta s-a conformat și, după ce i-a mângâiat organul genital, s-a așezat pe pat.

Apoi, inculpatul a dezbrăcat-o pe persoana vătămată de pantaloni și chiloți și a început să o mângâie pe corp, solicitându-i să facă sex și să atingă organul sexual cu gura. În acel moment, mama persoanei vătămate a început să bată la ușa casei și să-i ceară inculpatului să o elibereze pe fiica sa. Inculpatul s-a îmbrăcat și i-a cerut și persoanei vătămate să procedeze la fel, după care a deschis ușa. Mama persoanei vătămate a intrat în casă, unde a găsit-o pe fiica sa plângând, iar la plecare l-a certat pe inculpat”, au adăugat oamenii legii.

În urma incidentelor, rudele victimelor au făcut plângere la Poliție. Oamenii legii l-au luat la întrebări pe septuagenar, iar acesta a recunoscut totul la audieri.

„Inculpatul a fost audiat în prezența unui apărător desemnat din oficiu, ocazie cu care a recunoscut faptele. Referitor la infracțiunea de corupere sexuală, a precizat că cele două persoane vătămate aruncau cu pietre și mere pe acoperișul casei sale, motiv pentru care și-a dat jos pantalonii și le-a arătat organul genital, solicitându-le să arunce în el. Cu privire la infracțiunea de tentativă de viol a declarat că, după ce a intrat în casă însoțit de persoana vătămată I.M.A., aceasta ar fi încuiat ușa, s-ar fi dezbrăcat și ar fi avut inițiativa de a întreține un raport sexual. Inculpatul a recunoscut că s-a dezbrăcat, că a mângâiat-o pe persoana vătămată în zonele intime și că ar fi avut un raport sexual cu aceasta dacă nu intervenea mama minorei”, au încheiat procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`