Prima pagină » Local » Penitenciarul Iași comandă, printr-o licitație, câteva zeci de tone de legume de toamnă în valoare de peste 270.000 de lei

Penitenciarul Iași comandă, printr-o licitație, câteva zeci de tone de legume de toamnă în valoare de peste 270.000 de lei

11 sept. 2024, 09:50,
George Cristian în Local

Într-o licitație publică, Penitenciarul Iași și-a anunțat intenția de a comanda câteva zeci de tone de legume de toamnă. Valoarea acordului-cadru depășește suma de 270.000 de lei. Licitația este împărțită 8 loturi și cuprinde legume de toamnă precum cartofi, varză, morcovi, ceapă, țelină, sfeclă roșie, pătrunjel sau păstârnac.

Nu este singura instituție publică ce organizează o astfel de licitație. Recent, Institutul Psihiatrie Socola și-a manifestat intenția de a cumpăra cantități impresionante de legume.

Penitenciarul Iași comandă, printr-o licitație, câteva zeci de tone de legume de toamnă

Licitația organizată de Penitenciarul Iași pentru achiziția a câtorva zeci de tone de legume de toamnă a fost urcată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea acesteia depășește suma de 270.000 de lei, iar în caietul de sarcini se precizează condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească firmele care participă la licitație:

”Penitenciarul Iași achiziționează prin licitație deschisă, în vederea încheierii unui acord-cadru cu un singur operator economic, pe o perioadă de 6 luni, pentru loturile 1-8, pentru desfășurarea în condiții optime a activităților specifice de hrănire a persoanelor private de libertate, conform normelor legale de hrănire.” se arată în caietul de sarcini.

Penitenciarul Iași va iniția procedurile necesare pentru încheierea unui acord-cadru care va fi valabil timp de 6 luni, începând cu luna decembrie 2024, pentru loturile 1-8. Contractele subsecvente acestui acord-cadru vor fi încheiate de Penitenciarul Iași în conformitate cu prevederile acordului și cu necesitățile legate de asigurarea hranei pentru persoanele private de libertate, însă doar în limita fondurilor bugetare disponibile. Plata va fi efectuată de către autoritatea contractantă din creditele bugetare aprobate prin bugetul de venituri și cheltuieli.

Ce legume de toamnă va achiziționa prin licitație Penitenciarul Iași

Penitenciarul Iași intenționează să achiziționeze legume de toamnă, structurate în opt loturi distincte, în funcție de tipul de produs și cantități minime și maxime. Lotul 1 cuprinde cartofi de toamnă, cu o cantitate minimă de 62.000 kg și maximă de 70.000 kg. Lotul 2 se referă la ceapă uscată de toamnă, cu o cantitate minimă de 5.800 kg și maximă de 6.800 kg. Pentru lotul 3, este prevăzută achiziția de morcovi de toamnă, între 6.500 kg și 7.000 kg.

Lotul 4 include pătrunjel de toamnă, cu cantități între 2.000 kg și 2.500 kg, iar lotul 5 vizează păstârnacul, cu o cantitate minimă de 2.000 kg și maximă de 2.500 kg. Pentru țelina de toamnă, specificată în lotul 6, se dorește achiziționarea unei cantități cuprinse între 1.750 kg și 2.000 kg.

Lotul 7 prevede sfecla roșie, cu o cantitate minimă de 1.750 kg și maximă de 2.000 kg, iar ultimul lot, lotul 8, vizează varza de toamnă, pentru care sunt necesare între 18.000 kg și 20.000 kg.

Cartofii destinați păstrării pe termen lung trebuie să provină din soiuri rezistente, cultivate cu o tehnologie adecvată de fertilizare și irigare, și tratate pentru a preveni bolile și dăunătorii. Defectele externe și interne care afectează aspectul, calitatea și ambalajul nu sunt acceptate, iar un total de 6% defecte este permis, inclusiv un maxim de 1% pentru atacuri criptogamice și 2% pentru deteriorări cauzate de rozătoare sau înverzire.

Ceapa de toamnă trebuie să fie neîncolțită, fără defecte vegetative, cu rădăcini scurtate și frunze bine înfășurate, fără daune provocate de manipulare sau expunere la soare.

Morcovii, pătrunjelul și păstârnacul trebuie să fie netezi, de formă regulată, fără crăpături sau striviri și să permită transportul în siguranță. Sunt admise defecte minore de formă și culoare, precum și crăpături cicatrizate, în limita a 2%. În total, Penitenciarul Iași vrea să cumpere, printr-o licitație, câteva zeci de tone de legume de toamnă în valoare totală de 273.350 de lei + TVA.

Comentarii
  • Peste 1,5 milioane de voturi anulate și pierdute la alegerile din 9 iunie. PSD și PNL consideră democrația facultativă

    intre 1947-1989 cata a durat perioada socialista in Romania acele câteva zeci de tone de legume de toamnă erau cultivate si recoltate chiar de detinuti, ciu ciu de ajutor din exterior. bagi 270.000 lei in curul unor „animale” si cand ies din detentie dau in cap si fura in continuare, NO THANKS!

  • “e mai mic penitenciarul ca spitalul socola si are si mai putini oameni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *